28.12.2010. / 12:04

Autor: Hina

Prijetnje i zastrašivanja: Hrvati povratnici u Grabovcu zabrinuti za sigurnost

U Grabovici su tijekom rata bošnjačke postrojbe ubile 33 hrvatska civila, a u Kostajnici kod Konjica je na Badnjak muslimanski vjerski fanatik Muamer Topalović ubio troje članova hrvatske povratničke obitelji Anđelić i jednoga teško ranio

Mostar (ilustracija)Mostar (ilustracija)Hrvati povratnici u Grabovicu, selo u sjevernom dijelu Mostara u čije je kuće provaljeno za vrijeme božićnih blagdana izrazili su u utorak zabrinutost za sigurnost te opovrgnuli policijske navode tvrdeći da se ne radi o provalnoj krađi, nego o zastrašivanju s jasnom porukom.

U izjavi za medije u Mostaru vlasnik jednog od dva objekta koji su oštećeni Tomislav Raič rekao je kako je u vratima jedna obiteljske kuće ostavljen zabijen nož.

"Ostavljeni zabijeni nož u vratima jasna je poruka povratnicima na ovom području. Svi znamo što se dogodilo na Badnjak u mjestu Kostajnica kod Konjica, a ne mogu zamisliti što bi se dogodilo da je cijela obitelj bila ovdje za Badnjak, odnosno Božić", rekao je Tomislav Raič.

U Grabovici su tijekom rata bošnjačke postrojbe ubile 33 hrvatska civila, a u Kostajnici kod Konjica je na Badnjak muslimanski vjerski fanatik Muamer Topalović ubio troje članova hrvatske povratničke obitelji Anđelić i jednoga teško ranio.

Raič je da je s obitelji i prijateljima Božić dočekao u Mostaru.

“Da smo ostali ovdje, tko zna što bi bilo", zapitao se Raič i dodao da među stanovnicima Grabovica vlada veliki strah.

Prema njegovim riječima iz kuća ništa nije otuđeno, ali je zato pričinjena značajna materijalna šteta, uništen je veliki dio pokućstva, te su ispreturane stvari i prekinuti vodovi električne energije.

Zamjenik zapovjednika policijske postaje Mostar-Sjever Azer Veledar izjavio je ranije medijima kako policija smatra da se radi o klasičnoj provalnoj krađi, bez nacionalističkih motiva.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika