28.12.2010. / 16:05

Autor: Nacional.hr

Što kartice kažu: Novi ministri su neopterećeni bogatstvom kakvog imaju njihovi kolege

S obzirom na to da prelaskom na novu dužnost moraju dopuniti svoje imovinske kartice, biti će zanimljivo vidjeti da li se što promijenilo, kao i kako će te imovinske kartice izgledati po završetku mandata

Davor BožinovićDavor BožinovićU trenutku kada sudski ovršitelji zbrajaju vrijednost umjetnina koje je tijekom proteklih 20 godina pribavio bivši premijer Ivo Sanader, u Banske dvore useljava se Vladino "osvježenje" u obliku četvero mladih ministara. S obzirom na to da nitko iz Vlade nije otišao praznih ruku, pitanje je kakvo je njihovo materijalno stanje sada, na početku jednogodišnjeg mandata.

Davor Božinović

Budući ministar obrane Davor Božinović sa suprugom i dvoje djece živi u Zaprešiću. Stan od 132 metra kvadratna vrijedan je 210 tisuća eura i nalazi se pod hipotekom. Njegova supruga pak u svom vlasništvu ima stan od 38 metara kvadratnih, također u Zaprešiću čija je vrijednost oko 40 tisuća eura. Od ostale imovine u imovinskoj kartici navodi se samo automobil BMW 5 vrijedan 45 000 eura koji je uzet na leasing.

Jasen Mesić

Jasen MesićJasen MesićNjegov budući kolega, ministar kulture Jasen Mesić ipak je nešto potkovaniji. Naslijedio je stan od 43 metra kvadratna u Zagrebu čija je vrijednost oko 60 tisuća eura, dok je suvlasnik stana od 49 metara kvadratnih otprilike iste vrijednosti. Uz to naslijedio je i grobnicu, a u imovinskoj kartici naveo je i pokretnine u vrijednosti 250 tisuća kuna.

Branko Bačić

Branko BačićBranko BačićBudući ministar graditeljstva Branko Bačić prilikom popunjavanja imovinske kartice početkom ove godine kao imovinu naveo je obiteljsku kuću u Blatu, veličine 160 metara kvadratnih procijenjenu na pola milijuna kuna. Istu vrijednost ima i vikendica od 160 kvadrata u Blatu, dok je stan od 42 metra kvadratna u Zagrebu procijenjen na tek nešto malo manje, 420 tisuća kuna. Među nekretninama je još i zemljište od 2,5 ha vrijedno 80 tisuća kuna. Uz vrijedne nekretnine Bačić posjeduje i dva osobna automobila. Ford Mondeo vrijedan 3000 kuna iz 1995. godine, te nešto noviji Audi A3 iz 2005. godine vrijedan 60 tisuća kuna. U suradnji sa suprugom uspio je uštedjeti i nešto manje od 40 tisuća eura ušteđevine.

Martina Dalić

Martina DalićMartina DalićPosljednje osvježenje u nizu, buduća ministrica financija Martina Dalić prijavila je u imovinskoj kartici stan u Zagrebu čiji je prvo bila suvlasnik, a čija je veličina 90 metara kvadratnih uzvrijednost od oko 110 tisuća eura. Poslije je taj stan prenesen na njenog supruga, a ona je na kredit zajedno s njim kupila stan veličine 140 metara kvadratnih čija je vrijednost procijenjena na 140 tisuća eura. Osim toga, prijavila je i pokretnine u vrijednosti od 750 tisuća kuna i 240 tisuća eura.

S obzirom na to da prelaskom na novu dužnost moraju dopuniti svoje imovinske kartice, biti će zanimljivo vidjeti da li se što promijenilo, kao i kako će te imovinske kartice izgledati po završetku mandata.

Vezane vijesti

'Povezivanje Dubrovnika ne smije ovisiti o interesima BiH'

'Povezivanje Dubrovnika ne smije ovisiti o interesima BiH'

Predsjednik dubrovačko-neretvanskoga Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić na današnjoj su… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 29.12.10. 07:39

Morate razumiti nepismeni gradani Hrvatske,dokle imovinske kartice,nasih dragih politicara budu siromasne,tesko da se otresemo korupcije,ako me razumjete,a ako ne nemoj te se bavit politikom,,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika