28.12.2010. / 16:13

Autor: Hina

Ptiček ostaje u 'krletki': Bivšem direktoru 'Parkova' 30-dnevni pritvor

Procjenjuje se da su "Parkovi" oštećeni oko dva milijuna kuna te da je Ptiček prisvojio oko 500.000 kuna

Miljenko Ptiček: foto: PixsellMiljenko Ptiček: foto: PixsellBivšem direktoru varaždinske komunalne tvrtke "Parkovi" Miljenku Ptičeku istražna sutkinja Županijskoga suda u Varaždinu Biserka Plesničar danas je odredila 30-dnevni pritvor.

Glasnogovornik Županijskoga suda u Varaždinu Igor Pavlic potvrdio je da mu je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja kaznenog djela. Također je potvrdio odluku istražne sutkinje da se protiv Ptičeka provede istraga zbog sumnje da je počinio 80-ak kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava.

Procjenjuje se da su "Parkovi" oštećeni oko dva milijuna kuna te da je Ptiček prisvojio oko 500.000 kuna.

Ptiček je uhićen 23. prosinca.

Nadzorni odbor "Parkova" jučer je Ptičeka smijenio s dužnosti direktora tvrtke te je za obnašateljicu te dužnosti imenovana Romana Brkić-Knežević.

Predsjednica Nadzornog odbora Darinka Hajduk-Vučić izjavila je da Ptičekovo uhićenje "nesumnjivo negativno utječe na poslovanje tvrtke", ali je dodala da su svi dokumenti o poslovanju tvrtke, koji su dostavljeni Nadzorom odboru, bili uredni te da je nalaz revizije uvijek bio pozitivan.

Vezane vijesti

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš današnjim je priopćenjem za javnost objavio da građani Varaždina mogu odahnuti jer su na jučerašnjoj sjednici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika