28.12.2010. / 16:27

Autor: Hina

Ariane Friedrich propušta sezonu zbog ozljede

Friedrich će u 2011. godini između ostaloga propustiti i Svjetsko prvenstvo koje će se održati u južnokorejskom gradu Daegu

Ariane FriedrichAriane FriedrichNjemačka skakačica u vis Ariane Friedrich (26), jedna od najvećih suparnica Blanke Vlašić, propustit će sva natjecanja u 2011. godini zbog ozljede ahilove tetive lijeve noge, te je već najavila kako joj je sljedeći cilj uspjeh na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Friedrich se ozlijedila na treningu 22. ovog mjeseca, te se morala podvrgnuti operaciji.

"Očekujem da ću u vrhunskoj formi biti za London", najavila je Friedrich.

Friedrich će u 2011. godini između ostaloga propustiti i Svjetsko prvenstvo koje će se održati u južnokorejskom gradu Daegu. Na prošlom SP u Berlinu prošle godine osvojila je brončanu medalju iza Vlašić, koja je osvojila zlato i srebrne Ruskinje Ane Čičerove.

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Barceloni Friedrich je također osvojila broncu, ovoga puta iza Vlašić i Šveđanke Emme Green.

Na posljednjim OI u Pekingu Friedrich je bila šesta.

"Nećemo se žuriti s povratkom. Važno je odrediti cilj, a mi smo uvjereni kako možemo ostvariti rezultat u Londonu", rekao je trener njemačke skakačice Guenther Eisinger.

Osobni rekord Friedrich iznosi odličnih 2,06 metara što je preskočila u Berlinu u lipnju prošle godine.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika