28.12.2010. / 16:29

Autor: Hina

Halilhodžiću nagrada 'Idol nacije'

Nagrada "Idol nacije" dodjeljuje se od 2008. godine, a prije Halilhodžića trenerima godine proglašavani su Mehmed Baždarević i Miroslav Blažević

Vahid Halilhodžić Vahid Halilhodžić Trener zagrebačkog Dinama Vahid Halilhodžić dobitnik je nagrade "Idol nacije" za najboljeg bosanskohercegovačkog trenera u 2010. godini u izboru internetskog portala sportsport.ba.

Nagrada "Idol nacije" dodjeljuje se od 2008. godine, a prije Halilhodžića trenerima godine proglašavani su Mehmed Baždarević (2008) i Miroslav Blažević (2009).

Za najboljeg bosanskohercegovačkog igrača u 2010. proglašen je napadač Wolfsburga Edin Džeko, koji je dobio ovu nagradu i prošle godine. Prije njega to priznanje je dobio još Vedad Ibišević (2008).

Za najboljeg igrača u Premijer ligi BiH proglašen je branič Borca iz Banja Luke Vule Trivnović, najbolji stranac u Premijer ligi je Brazilac Wagner, veznjak Širokog Brijega, dok je nagradu za najboljeg trenera u domaćoj ligi dobio strateg državnog prvaka Željezničara Amar Osim, sin bivšeg jugoslavenskog izbornika Ivice Osima.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika