28.12.2010. / 17:10

Autor: Hina , Nacional.hr

Španjolska protjerala dva ruska, Rusija dva španjolska diplomata

El Pais je izvijestio da su se dvojica Rusa bavila gospodarskom špijunažom te da je ravnatelj Španjolskoga državnog obavještajnog središta zatražio njihovo protjerivanje

Ruski premijer Vladimir PutinRuski premijer Vladimir PutinŠpanjolska je u utorak priopćila da je protjerala dva ruska diplomata te da je Rusija odgovorila na isti način, a španjolske novine navode da su diplomati protjerani iz Madrida zbog špijunaže.

Dva tajnika u ruskom veleposlanstvu u Madridu "pozvana su da odu prije otprilike mjesec dana jer njihovo djelovanje nije bilo u skladu s njihovim statusom", izjavio je glasnogovornik španjolskog ministarstva vanjskih poslova.

"Kao što je prirodno, Rusija je uzvratila istom mjerom".

El Pais je izvijestio da su se dvojica Rusa bavila gospodarskom špijunažom te da je ravnatelj Španjolskoga državnog obavještajnog središta zatražio njihovo protjerivanje.

Španjolska smatra taj slučaj završenim, rekao je glasnogovornik. On je odbio potvrditi El Paisovo izvješće o špijunaži.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 29.12.10. 09:32

Da barem mi imamo državnika kao što je Putin. Zna što hoće i ne dodvorava se kojekakvima "demokratima i borcima za ljudska prava"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika