28.12.2010. / 17:15

Autor: Nacional.hr

Slučaj Hypo: 'Iskaz Rohatinskog pokazati će da li je Sanader govorio istinu'

"Kakvu je ulogu Fischler imao kad je rekao da se Sanader ne treba bojati našeg povjerenstva", rekao je Holub

Rolf HolubRolf HolubPredsjednik istražnog povjerenstva u slučaju Hypo, Rolf Holub, u razgovoru je za austrijski Kleine Zeitung podvukao crtu pod istragu u ovoj godini. Naravno, nije mogao izbjeći pitanja oko svjedočenja Ive Sanadera, ali i oko toga koji je njegov sljedeći korak.

Najzanimljiviji dio razgovora bavi se istragom o slučaju Hypo u Hrvatskoj. Holub je istaknuo kako slučaj Sanader nije još zaključen, ostavljajući mogućnost da se bivši hrvatski premijer ponovno pojavi pred povjerenstvom.

Holub je rekao kako će uskoro imati izjavu guvernera HNB-a Željka Rohatinskog o Hypou nakon čega će moći procijeniti drži li Sanaderov iskaz koji je dao istražiteljima prošlog tjedna vodu.

"Također istražujemo povezanost Wolfganga Schuessela. Franza Fischlera i Sanadera. Kakvu je ulogu Fischler imao kad je rekao da se Sanader ne treba bojati našeg povjerenstva", rekao je Holub te dodao kako će posebnu pozornost posvetiti političkom aspektu u istrazi.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 28.12.10. 17:55

Nažalost ovaj je najobičniji redikul što se moglo vidjeti i po pitanjima koje mu je postavljao kad ga je ispitivao.

Neštko kao 'veliki FIFA-in istražitelj' Robin Bokšić.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika