28.12.2010. / 07:16

Autor: Nacional.hr

Šuker radi probleme: Nije mu dovoljno mjesto u Saboru, želi i u saborski odbor?

Iako je premijerka izjavila kako je do "smjena" u Vladi došlo nakon dogovora i osobnih razgovora s minstrima na odlasku Šukerov "bunt" otkriva da to baš i nije išlo tako glatko kako premijerka prikazuje

Ivan ŠukerIvan ŠukerIako još nije službeno niti otišao iz Vlade, još uvijek aktualni ministar financija Ivan Šuker zadaje glavobolje premijerki Jadranki Kosor.

Naime, kako izvještava HRT, Šukeru nije dovoljan povratak u saborske klupe koji bi se trebao dogoditi sutra, već bi odmah želio preuzeti jedno od čelnih mjesta u nekom od saborskih odbora. Ono najprivlačnije mu je zasigurno predsjednika Odbora za financije koje trenutno vodi Goran Marić.

Da se Marić ne želi tako lako odreći svog mjesta govori i činjenica da su se tijekom poslijepodneva u središnjici HDZ-a sastali vodeći ljudi stranke ne bi li uspjeli dogovoriti neko kompromisno rješenje. Marić i Šuker nekoliko su se puta sukobljavali oko pitanja državnih financija, a Marića, za razliku od Šukera, cijene i u stručnim krugovima.

Iako je Šuker za Večernji list izjavio kako nije razmišljao o vođenju Odbora, već rekao kako je kraj godine i ima puno posla, očito je da mu je odlazak iz Vlade teško pao. Pogotovo jer na njegovo mjesto dolazi Martina Dalić, osoba s kojom se nije dobro slagao i koju je zbog njegovog inzistiranja morala napustiti Ministarstvo financija.

Ostali, uskoro bivši članovi Vlade, nemaju posebne prohtjeve. Ministar kulture Božo Biškupić već je najavio kako će u Saboru biti do sljedećih izbora a potom se vraća izdavaštvu.

Ministrica graditeljstva Marina Matulović Dropulić ima zagarantirano mjesto predsjednice Odbora za prostorno uređenje koje je do sad vodio njen nasljednik u Vladi, Branko Bačić.

Ministar obrane, Branko Vukelić ne pretendira na mjesto predsjednika nekog od saborskih odbora prije svega jer je u HDZ-u imenovan na mjesto političkog tajnika.

No, iako je premijerka izjavila kako je do "smjena" u Vladi došlo nakon dogovora i osobnih razgovora s minstrima na odlasku Šukerov "bunt" otkriva da to baš i nije išlo tako glatko kako premijerka prikazuje.

Tko će od bivših ministara dobiti koju funkciju u Saboru trebalo bi biti poznato nakon današnjeg sastanka Kluba zastupnika HDZ-a.

Vezane vijesti

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska je prodala 1,5 milijardi dolara vrijedne obveznice s rokom dospijeća za pet godina, uz prinos od 6,375 posto, javljaju strane novinske… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 29.12.10. 08:04

a mogao bi uskoro dobiti remetinec umjesto svega toga.


registracija
5/3/10

starimudrac, 29.12.10. 09:56

ajmo pogađati za koliko vremena će ih hebrang premjestiti u magareču klupu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika