28.12.2010. / 20:33

Autor: Hina

Poruka iz Austrije

'Hrvatska bi mogla u EU potkraj 2012. ili u početku 2013.'

Hrvatska bi uz najveće moguće napore mogla završiti pristupne pregovore s Europskom unijom polovicom sljedeće godine, a članicom postati potkraj 2012. ili u početku 2013., rekao je austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger u intervjuu austrijskom poslovnom listu Wirtschaftsblattu objavljenu u utorak.

Michael SpindeleggerMichael SpindeleggerHrvatska bi uz najveće moguće napore mogla završiti pristupne pregovore s Europskom unijom polovicom sljedeće godine, a članicom postati potkraj 2012. ili u početku 2013., rekao je austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger u intervjuu austrijskom poslovnom listu Wirtschaftsblattu objavljenu u utorak.

Spindelegger je rekao kako smatra realnim da Hrvatska pristupne pregovore završi za mađarskog predsjedanja EU-om u prvoj polovici 2011.

"Mislim da se pristupni pregovori uz maksimalne napore hrvatske vlade mogu dovršiti polovicom sljedeće godine. Tada je na potezu Europski parlament. Postupak ratifikacije može početi najkasnije 2012., a Hrvatska bi u najboljem slučaju mogla postati članicom EU-a potkraj 2012. ili u početku 2013.", rekao je Spindelegger.

Austrijski ministar je kazao kako je preostalo još nekoliko odlučujućih pitanja u pregovorima. "Reforma pravosuđa je važno pitanje i tu su još potrebni krupni koraci. Pitanje privatizacije brodogradilišta također još nije sasvim riješeno. Potrebno je nastaviti borbu protiv organiziranog kriminala u obliku korupcije. To su velike zapreke u pristupu", rekao je Spindelegger.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 28.12.10. 20:40

Kakav budalasti članak!
16 puta ista rečenica i to ti je članak.
Kaj se u Nacionalu plaća po broju rečenica ma kakve da su makar i kopi-pejst!


registracija
9/3/10

nostradurus, 28.12.10. 21:51

Ma najvažnije je da se ulazak odgađa, a kriza zakuhava. U međuvremenu će pola EU država upasti u probleme sa dugom i EU će biti pred raspadom.


registracija
27/7/09

columbo, 28.12.10. 23:12

Bas dobro Lujo kazuje o "osebujnom" clanku...No dobro, meni se postavlja pitanje: Sto ce Hrvatska ovakva kakva jest u EU, iako je mozebitna korist od tog clanstva, kazu evidentna.
P.S. Svima koji su u mogucnosti predlazem kraj Krlezinog "Columba", po mogucnosti u obije varijante.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika