29.12.2010. / 07:14

Autor: Hina

SDP priprema teren

SDP: Hrvatska će nakon izbora biti crvena, a to je boja hrvatske državnosti i ljubavi

Riječki SDP održao je danas u Rijeci svečanu sjednicu na kojoj su uručena priznanja članovima za doprinos razvoju stranke uz nazočnost predsjednika SDP Zorana Milanovića.

Zoran MilanovićZoran MilanovićRiječki SDP održao je danas u Rijeci svečanu sjednicu na kojoj su uručena priznanja članovima za doprinos razvoju stranke uz nazočnost predsjednika SDP Zorana Milanovića.

Ocijenio je da se u kontinuitetu djelovanja u proteklih 20 godina "teško može pronaći bolja i jača organizacija" SDP-a od riječke. Pred nama je teška godina, a u njoj moramo postaviti temelje za ono što dolazi pa tako i za pobjedu SDP-a na idućim izborima, rekao je Milanović. Nije bitno hoće li Hrvatska biti crvena nakon narednih izbora, a bit će, nego je bitno da ne bude farbanja, to je ono što moramo mijenjati, istaknuo je.

Predsjednik SDP-a je ustvrdio da u zemlji nije problem preveliki broj općina i gradova nego premalo novca i ovlasti kojima oni raspolažu. Rijeka i druge jedinice lokalne samouprave ne mogu biti taoci centralizacije jer ih ona guši, dodao je.

Milanović je kazao da u normalnom društvu ne bi trebalo biti borbe protiv korupcije jer to ukazuje na to da smo u nekoj vrsti rata. Sprečavanje korupcije bi u normalnom društvu trebalo biti uobičajena pojava, rekao je.

Predsjednik GO SDP Rijeke Vojko Obersnel je ustvrdio da se Rijeku ne vrijeđa govoreći joj da je "crvena" jer je to, kako je rekao, simbol socijaldemokracije u Europi te hrvatske državnosti ali i boja ljubavi.

Kazao je da se "u Hrvatskoj odvija ciklički proces u kojem je zemlju nakon sedam godina HDZ svojom nesposobnošću vratio na kasne 90-te godine prošlog stoljeća". Pred nama su teški dani i godine odricanja, ali i predanog rada s jasnim ciljem, ostvarenja rezultata kao i s vladom s Račanom na čelu.

Potpredsjednik SDP i predsjednik Županijske organizacije SDP za Primorsko-goransku županiju Zlatko Komadina je ustvrdio da Hrvatskoj ne trebaju promjene u vladi nego promjena vlade.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 29.12.10. 07:22

i vrijeme je.


registracija
8/8/09

tovar62, 29.12.10. 07:35

E nadite jednu zemlju u koj se dobro zivilo pod CVENIM,,,,mozda pod Crvenim Mundirima,,,,,


registracija
6/10/09

pfefer, 29.12.10. 07:37

jedino šta bude se crvenilo lica komunista od tuge ,boli i suza kad se prebroje glasovi hahaha


registracija
30/6/10

petrus7, 29.12.10. 08:06

Evo i darko se javio. Nema ga kad se piše o lopovlucima njegovih nego samo kad se piše o milanoviću i sdp-u- pokrij se ušima i ne seri. ne mogu biti gori od hdz-a nikada. sve ste pokrali i još se usudiš javljati i nekoga kritizirati. SRAM TE BILO!!!


registracija
5/3/10

starimudrac, 29.12.10. 09:54

petrus7, ne vrijedi se njima zamarati. njima ostaje jedino da se nakon izbora vežu na rivi. i to će biti teško, neće im kerum dati.


registracija
8/7/10

Maroje, 29.12.10. 11:33

Što su to u SDP dobro napravili dok su vladali, osim što su se međusobno svađali i blatili jedni druge. Netrebamo reprizu viđenoga. Treba nam treća opcija pametnih i radišnih ljudi. Mislim da je mlatiteljima prazne slame /čitaj komunistima/ odzvonilo odavno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika