29.12.2010. / 08:12

Autor: Nacional.hr

Nestali ili skriveni

Nestali ili skriveni: Što je Sanader učinio sa 150 tisuća eura vrijednim satovima?

Gdje su satovi danas, moglo bi se nagađati danima. Sanader ih je u bilo kojem trenutku mogao prodati ili pohraniti u sef negdje u inozemstvu

Ivo SanaderIvo SanaderIstražitelji koji su proteklih dana pretraživali vilu Ive i Mirjane Sanader u Kozarčevoj, stan u Splitu te poslovni prostor u Zagrebu, imali su pune ruke posla s umjetninama koje je trebalo zaplijeniti i prevesti na sigurno. No, Večernji list piše kako tijekom cijele te potrage nije pronađeno ništa od kolekcije koja je početkom 2007. golicala maštu medija i prosječnih građana. Sanaderova kolekcija satova vrijedna 150 tisuća eura jednostavno je nestala.

Podsjetimo, iako je Sanader tada tvrdio da je njegova kolekcija mala i vrijedi svega 38 tisuća eura, ne mali novac za prosječnog građanina, otkriveno je kako je kolekcija puno veća i vrijednija. Još je tad Nacional pisao kako je najvrijedniji primjerak u Sanaderovoj kolekciji A. Lange und Sohne vrijedan 28 tisuća eura. Uz njega je bio i cijeli niz satova čija vrijednost prelazi desetak tisuća eura.

Ivo Sanader ponosno pokazuje satIvo Sanader ponosno pokazuje satIako su tada Ivo Sanader i glasogovornik Vlade Ratko Maček pokušavali prikazati kolekciju manjom i manje vrijednom no što je, pokazalo se da su primjedbe imali samo na dva sata koja su tada greškom bila krivo identificirana. Za ostatak nisu ništa komentirali.

Nakon što je u javnost izašla priča o njegovoj kolekciji satova Sanader se branio kako kolekciju stvara više od dvadeset godina te je po brzom postupku u imovinsku karticu unio izmjene procjenivši svoju pokretninu na 1,5 milijuna kuna.

Prije ih nije skrivaoPrije ih nije skrivaoDa su satovi i dalje bili u njegovom posjedu govore i podaci s kraja njegovog mandata, odnosno iz srpnja 2009. godine kada je u imovinskoj kartici navedena "oveća knjižnica i zbirka umjetnina", te "druge pokretnine vrijednosti 1,5 milijuna kuna". Isti se podaci pojavljuju i u posljednjoj imovinskoj kartici koju je predao prije nešto više od dva mjeseca prilikom ulaska u Sabor.

Gdje su satovi danas, moglo bi se nagađati danima. Sanader ih je u bilo kojem trenutku mogao prodati ili pohraniti u sef negdje u inozemstvu. Svaki kolekcionar će reći da će njegova kolekcija s vremenom samo dobivati na vrijednosti, pogotovo ako satovi budu u besprijekornom stanju.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 29.12.10. 09:55

jesu li pretresli gospođu i gospodičnu ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika