29.12.2010. / 11:26

Autor: Totalsport

NBA liga: Treći poraz zaredom LA Lakersa

Miami je dobio i petnaestu u posljednjih šesnaest utakmica, izgubili su samo od Dallasa u tom periodu

Lakersima ne ide u posljednje vrijemLakersima ne ide u posljednje vrijemKošarkašima Los Angeles Lakersa, aktualnim prvacima NBA lige, ove sezone ne ide dosta toga od ruke, posebno u posljednje vrijeme. Krizu kluba iz LA-a je produbio San Antonio pobjedom u srijedu navečer 97-82...

Bio je to "jubilarni" deseti poraz Lakersa u sezoni, ali i treći zaredom (nakom domaćih protiv Milwaukeeja i Miamija), što je dovoljno za paljenje alarma u svlačionici. Dobra je vijest za Lakerse što će gotovo sigurno biti vodeća momčad svoje divizije ove sezone, jer već sada sve momčadi u njihovom društvu imaju negativan omjer (Phoenix, Golden State, LA Clippers, Sacramento).

U San Antoniju je Kobe Bryant, najbolji igrač ne samo Lakersa već cijele lige, imao niz od čak trinaest promašenih šuteva. Ukupno je postigao 21 poen, ali je za to potrošio čak 29 šuteva.

Lakersi su unatoč novoj lošoj predstavi čak i vodili na poluvremenu 44-42, ali su posve potonuli u nastavku. Dotukao ih je DeJuan Blair sa 17 poena i 15 skokova, dok je Tony Parker dodao 23 poena. San Antonio je tako i dalje vodeća momčad lige s odličnim omjerom 27-4.

Miami je dobio i petnaestu u posljednjih šesnaest utakmica, izgubili su samo od Dallasa u tom periodu. Protiv New Yorka nisu imali problema i slavili su kao domaćini 106-98, makar su velikim dijelom utakmice imali i dvadesetak poena prednosti. Rekord sezone je ostvario Dwyane Wade sa 40 poena, dok su i James i Bosh ubacili po 18 poena uz 10 skokova.

Dallas je prije srijede navečer imao još bolji niz (17 pobjeda u 18 utakmica), ali je ogled protiv Toronta dokazao koliko im znači Dirk Nowitzki. Njemački košarkaš nije igrao zbog ozljede, a Toronto je šokantno pobijedio u gostima 84-76. Drugi je to, dakle, poraz u posljednjih 19 utakmica Dallasa, a zanimljivo i da je drugi poraz bio posve neočekivan - domaći protiv Milwaukeeja.

Pojačani Orlando polako sređuje redove i igra sve bolje, a odličnu je utakmicu u srijedu odigrao Gilbert Arenas, koji je došao iz Washingtona prije nekoliko dana. Arenas je zabio 22 poena, uz šest skokova i 11 asistencija za laku pobjedu kod Clevelanda 110-95.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika