29.12.2010. / 11:30

Autor: Totalsport

Henin: Nisam među velikim favoritima u Melbourneu

Do kraja sezone 28-godišnja Belgijanka nije odigrala niti jedan meč

Justine HeninJustine HeninBelgijska tenisačica Justine Henin u Australiji će se vratiti tenisu nakon šest mjeseci stanke i ozljede lakta koju je zadobila na prošlogodišnjem Wimbledonu.

Bivša prva svjetska tenisačica, trenutno 12. na WTA ljestvici, ozljedu je zadobila u prvom setu dvoboja osmine finala Wimbledona protiv sunarodnjakinje Kim Clijsters, kada se u dotrčavanju na jednu loptu poskliznula i pala na lakat. Dogodilo se to šest mjeseci nakon njenog povratka tenisu iz mirovine. Odigrala je meč do kraja i izgubila u tri seta.

Do kraja sezone 28-godišnja Belgijanka nije odigrala niti jedan meč. Novu sezonu otvorit će nastupom na Hopman Cupu, ekshibicijskom turniru mješovitih teniskih reprezentacija. Bit će to za nju generalna proba uoči Australian Opena, na kojem je početkom ove godine dogurala do finala, u kojem ju je zaustavila Anerikanka Serena Williams.

- Prošlo je šest mjeseci od moje ozljede. Ne mogu reći da sam 100% spremna. Svaki dan provodim dva sata na rehabilitaciji. Kada smo u mom timu čuli za ozbiljnost ozljede koju sam zadobila, bili smo prilično uplašeni i zabrinuti za nastavak karijere. Sada idem korak po korak, ali trebat će proći tjedni, vjerojatno i mjeseci do trenutka kada ću moći reći da sam maksimalno spremna - priča Henin.

- Još uvijek na treninzima ne mogu reći da me baš ništa ne boli, ali oporavak se odvija u dobrom pravcu. Puno sam na tome radila. Iza mene je godina mog povratka tenisu, bila je to, budimo realni, teška godina. Najviše zbog te ozljede - dodala je.

Serena Williams zbog ozljede stopala neće braniti naslov pobjednice u Melbourneu...

- Budući da nema Serene, utrka za naslov bit će dosta otvorena. Trenutno niti jedna cura ne dominira svjetskim tenisom, mnoge igračice iz vrha imaju uspone i padove. Osobno sebe ne smatram nekim velikim favoritom. Moja najveća želja je da se kroz turnire postupno vratim u optimalnu fizičku formu. Nadam se da bi se to moglo dogoditi do lipnja ili srpnja, s time bih bila jako zadovoljna - zaključila je Henin.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika