29.12.2010. / 13:50

Autor: Nacional.hr

4 savjeta kako ojačati imunitet tijekom zimskih mjeseci

Pojačan unos tekućine i vitamina C samo su neki od načina kako ćete ojačati imunitet...

Obratite pažnju na prehranuObratite pažnju na prehranuLoša prehrana, nedostatak fizičke aktivnosti i loše životne navike izazivaju negativne reakcije u organizmu pa nije nimalo iznenađujuće što uslijed takvog načina života imunološki sustav slabi, piše portal Zdrav život.

No, dobra je vijest što ga je moguće ojačati na vrlo jednostavan način - u nastavku saznajte kako!

Seks
Prema istraživanjima provedenim u SAD-u ljudi koji imaju aktivan seksualni život imaju jači imunitet od onih koji rijetko upražnjavaju seksualne odnose.

Vitamin C
Vitamin C, odnosno askorbinska kiselina jedan je od najvećih zaštitnika organizma. Dokazi iz više od dvadeset istraživanja govore u prilog tvrdnji o smanjivanju jačine simptoma prehlade. Osim što štiti od uzročnika prehlade i gripa, vitamin C bori se protiv dijabetesa, moždanog udara, visokog krvnog tlaka.

Jogurt
Kako bi ojačali imunitet pojačajte unos jogurta. Naime, istraživanja u Njemačkoj pokazala su kako dnevna konzumacija probiotika smanjuje trajanje prehlade za dva dana.

Fizička aktivnost
Istraživanja su pokazala kako redovita fizička aktivnost jača organizam za čak 50 posto. osim što ćete na ovaj način pojačati zdravlje organizma, redovitom tjelovježbom riješiti ćete se neželjenih kilograma.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika