29.12.2010. / 14:54

Autor: Nacional.hr

Nemala ušteda: Putin rusku vladu prebacuje na Linux do 2015.

S obzirom na to da je procjenjeno kako je otprilike 69 posto svog softvera u Rusiji piratskog podrijetla, ovaj bi Putinov potez mogao smanjiti stopu piratstva u toj zemlji

Vladimir PutinVladimir PutinRuski premijer Vladimir Putin potpisao je odluku prema kojoj će do 2015. godine kompletna ruska vlada prijeći na Linuxov operativni sustav. Prema planu prelaska koji je osmislilo Ministarstvo komunikacija, prijelaz na otvoreni softver započeti će u drugom tromjesečju sljedeće godine.

Istovremeno raspisati će natječaje za osmišljavanje programa koji će biti podrška osnovnom softveru i koji će biti prilagođen vladinim potrebama. Također je u planu i stvaranje baze besplatnog softvera.

S obzirom na to da je procjenjeno kako je otprilike 69 posto svog softvera u Rusiji piratskog podrijetla, ovaj bi Putinov potez mogao smanjiti stopu piratstva u toj zemlji.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 29.12.10. 15:27

Tako treba, Windowsi su nezasluženo praktični monopolist u sferi OS-ova.


registracija
8/7/10

Maroje, 29.12.10. 15:58

Putin radi za dobrobit svoga naroda i domovine za razliku od nekih koji jedva čekaju da nasrnu lažima i klevetama na svoj narod i domovinu da bi bili po volji tzv."demokratima"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika