29.12.2010. / 15:30

Autor: Nacional.hr

Odbijene žalbe Sanaderovih: Iz vile u Kozarčevoj ponovno se iznose slike i skulpture

Blokadu imovine i privremenu zapljenu vrijednih umjetnina na zahtjev USKOK-a odobrio je zagrebački Županijski sud koji je prije desetak dana blokirao imovinu bivšeg premijera i njegove uže obitelji, među ostalim i nekoliko bankovnih računa u Hrvatskoj

Foto: Željko Lukunić/PIXSELLFoto: Željko Lukunić/PIXSELLPolicija i USKOK i danas su došli u Kozarčevu ulicu u Zagrebu, na adresu bivšega premijera Sanadera koji se nalazi u zatvoru u Salzburgu. Zaplijenjeno je još nekoliko slika i skulptura čime je nastavljen jučer započet posao. Točnije iz vile je izneseno još 30 slika i šest skulptura.

Istražitelji su došli dovršiti posao privremene zapljene pokretnina obitelji Sanader, no Mirjane Sanader trenutno nema kod kuće. Kozarčeva ulica i danas je blokirana, javlja Dnevnik.hr, te će tako i ostati sve dok istražitelji i policija ne obave posao do kraja.

Podsjetimo, iznošenje umjetnina istražitelji su započeli u noći s ponedjeljka na utorak i trebalo im je gotovo 16 sati da naprave popis Sanaderove pokretnine te da je iznesu iz kuće.

U utorak su istražitelji došli pregledati i garažu, no iako je bivši premijer vrijedni kolekcionar skupih ručnih satova, istražitelji su uspjeli pronaći samo dva koja nemaju posebnu novčanu vrijednost.

Blokadu imovine i privremenu zapljenu vrijednih umjetnina na zahtjev USKOK-a odobrio je zagrebački Županijski sud koji je prije desetak dana blokirao imovinu bivšeg premijera i njegove uže obitelji, među ostalim i nekoliko bankovnih računa u Hrvatskoj.

Oko 14.50 iz kuće Sanaderovih izašla je Bruna Sanader u pratnji odvjetnice i njezina tima. Odvjetnica Jasna Novak izjavila je da obitelji Sanader nije jasno zašto im se kuća pretresa i iznose stvari četvrti put, pogotovo pošto je ravnatelj policije rekao da je kuća pod stalnim nadzorom. Također je izjavila da će još razmisliti da li će se žaliti, jer još uvijek nemaju uvid u spis. Bruna Sanader i odvjetnici nakon toga su sjeli u automobil i otišli.

U međuvremenu je Sud odbio žalbe na odluku o blokadi poslovnog prostora, udjela u tvrtkama te privatnih računa obitelji Sanader, dok je bivši premijer iz austrijskog zatvora, preko odvjetnika, ponovno poručio da je zabrinut zbog odnosa hrvatskih vlasti prema njegovoj supruzi i kćeri u Zagrebu.

"Naš branjenik nema nikakvih primjedaba na smještaj i odnos austrijskog pravosuđa prema njemu, a jedino što ga zabrinjava jest odnos hrvatskih vlasti premaBruna Sanader s odvjetnicom ispred kuće u Kozarčevoj (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)Bruna Sanader s odvjetnicom ispred kuće u Kozarčevoj (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) njegovoj supruzi i kćeri u Zagrebu", izjavio je odvjetnik Suić nakon dvosatnog posjeta Sanaderu.

O pojedinostima razgovora u zatvoru u Salzburgu, u kojem je bivši premijer u pritvoru dulje od dva tjedna, nije želio govoriti, ističući kako je i dalje na snazi dogovor sa Sanaderom da se "ništa ne komentira".

Suić je izrazio nezadovoljstvo što obrana još nije dobila nikakav odgovor na zahtjev da joj USKOK omogući uvid u spis.

Suić i drugi Sanaderov zagrebački odvjetnik Ivan Lovrić nisu znali reći zašto su policajci i danas posjetili vilu u Kozarčevoj.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 29.12.10. 16:26

Jadno i žalosno. Strašno je kad ljudi izgube kompas.


registracija
11/1/10

fluid, 29.12.10. 17:10

Sanederovi smeće od ljudskog karaktera.Bračni par jedan od mnogih koji bi se trebali stidjeti svoje pozicije danas.Pašalići,Sanaderi,Rebići,Šeksovi i dr.obitelji koje "ližu oltare "u svrhu zamagljivanja svojih nedjela.Osobe sa "redovitim pričestima"u srkvama u svakoj prilici.Oni su ruglo vjere i ruglo svega što predstavlja čovjeka.Oni su,u svijetu vjernika,čisti oblici sotone.Bez iznimki.Institut oduzimanja imovine treba primjeniti i na protekla vremena od 90.-ih.Cjelokupno bogatstvo Hrvatske je nestalo na isti način i nema nepoznanice tko je sudionik tih pljački.Dakle,Sanader nije jedini i nemože biti "obješeni Pedro".Nacionalno bogatstvo je kod poznatih osoba u javnosti i zakon treba biti primjenjen na sve.Bez toga nema hrvatske pravne vjerodostojnosti.Kamensko je dokaz da se sistem ne mijenja u pljački i opet nikome ništa.Svi sudionici u pljački Kamenskog su i dalje krema hrvatskog društva a oni koji su ga gradili su žrtve osmišljenog modela pljačke od Tuđmana na ovamo.


registracija
18/12/10

ivaeva, 29.12.10. 21:43

Bilo bi dobro da se USKOK či malo i kod drugoga nam velikoga kolekcionara svih vrijemena, kakvog Hrvatska, navodno još nije vidjela. Kod nekadašnjeg nam ministra kulture Bože Biškupića. Kolekcije sumljivog karaktera. Što bi se tek tamo moglo vidjeti. Samim time i podrijetlo imovine. Inače, savjetnika i fotografa, prvoga, na tako velikom glasu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika