29.12.2010. / 15:57

Autor: Hina

Povjerenstvo za Hypo poslalo pitanja Rohatinskom: Sanader u Hrvatskoj najranije za 3 mjeseca?

Salzburška državna odvjetnica Barbara Feichtinger za njemačku novinsku dpa kazala je kako bi Sanader, ako se u međuvremenu ne složi s procedurom brza izručenja, najranije mogao biti izručen za dva do tri mjeseca

Rolf HolubRolf HolubIstražno povjerenstvo koruškog parlamenta za aferu Hypo poslalo je pitanja guverneru Hrvatske narodne banke Željku Rohatinskom, a hoće li odgovori biti objavljeni, još se ne zna, rekao je predsjednik povjerenstva Rolf Holub u intervjuu za austrijsku novinsku agenciju APA-u objavljenu u srijedu.

Povjerenstvo će i dalje zanimati Hrvatska jer se u tijeku istrage pokazalo da su poslovi u Hrvatskoj ključ za propast banke Hypo-Group Alpe Adria (HGAA), piše APA.

Holub očekuje nova saznanja od izjave guvernera HNB-a Rohatinskog. Katalog s pitanjima zastupnika "već je prenesen guverneru", dodao je. Pri tome se, među ostalim, radi o mogućim intervencijama iz Austrije i Njemačke kao i o tome kakve su upute bile izdane Hypo Hrvatskoj.

Hoće li i kada odgovori guvernera Rohatinskog biti objavljeni, za sada se još ne zna. "O tome mora odlučiti povjerenstvo", rekao je Holub.

Sanader je prošli tjedan u iskazu pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta o aferi Hypo zanijekao da je u slučaju prodaje Hypo-Group Alpe Adria (HGAA) bavarskoj BayernLB 2007. intervenirao kod Hrvatske narodne banke.

Bivši hrvatski premijer u ekstradicijskom je pritvoru u Austriji od uhićenja 10. prosinca zbog tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog sumnje u njegovu umiješanost u korupciju. U ponedjeljak je u Salzburgu održano novo ročište na kojem se Sanader ponovno nije želio izjasniti pristaje li na proceduru brza izručenja Hrvatskoj te mu je pritvor produljen do 27. siječnja sljedeće godine.

Salzburška državna odvjetnica Barbara Feichtinger za njemačku novinsku dpa kazala je kako bi Sanader, ako se u međuvremenu ne složi s procedurom brza izručenja, najranije mogao biti izručen za dva do tri mjeseca.

I austrijske su vlasti počele svoju istragu protiv Sanadera kojeg sumnjiče za pranje novca preko jedne tirolske banke.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika