29.12.2010. / 18:01

Autor: Hina

Dopisivanje s Koruškom: Rohatinski odgovorio na pitanja vezana uz aferu Hypo

Holub očekuje nova saznanja od odgovora guvernera Rohatinskog, među ostalim i onima o mogućim intervencijama iz Austrije i Njemačke kao i o tome kakve su upute bile izdane Hypo Hrvatskoj, navodi austrijska agencija

Željko RohatinskiŽeljko RohatinskiGuverner HNB-a Željko Rohatinski odgovorio je na pitanja istražnog povjerenstva koruškog parlamenta za aferu Hypo o poslovanju te austrijske banke u Hrvatskoj, doznaje se u srijedu u HNB-u.

Guverner je dobio katalog pitanja, a odgovori su upućeni poštom 17. prosinca, potvrđeno je Hini u HNB-u.

Predsjednik povjerenstva Rolf Holub u srijedu je austrijskoj novinskoj agenciji APA rekao da se još ne zna hoće li odgovori biti objavljeni.

Kako piše APA, povjerenstvo će i dalje zanimati Hrvatska jer se u tijeku istrage pokazalo da su poslovi u Hrvatskoj ključ za propast banke Hypo-Group Alpe Adria (HGAA).

Holub očekuje nova saznanja od odgovora guvernera Rohatinskog, među ostalim i onima o mogućim intervencijama iz Austrije i Njemačke kao i o tome kakve su upute bile izdane Hypo Hrvatskoj, navodi austrijska agencija.

Hoće li i kada odgovori guvernera Rohatinskog biti objavljeni, za sada se još ne zna.

"O tome mora odlučiti povjerenstvo", rekao je Holub.

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader je prošli tjedan u iskazu pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta o aferi Hypo zanijekao da je u slučaju prodaje Hypo-Group Alpe Adria (HGAA) bavarskoj BayernLB 2007. godine intervenirao kod Hrvatske narodne banke.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika