29.12.2010. / 18:26

Autor: Hina

Šibenski gradonačelnik spreman prosvjedovati s radnicima TLM-a

U Ministarstvu gospodarstva danas je održan sastanak u vezi s TLM-om, a dogovoreno je kako se ni na koji način neće ugrožavati stabilnost poslovanja te šibenske tvornice i nastavak proizvodnje

Šibenski gradonačelnik Ante Županović (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)Šibenski gradonačelnik Ante Županović (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)Šibenski gradonačelnik Ante Županović na današnjoj tiskovnoj konferenciji dao je punu potporu poslovodstvu i sindikatu TLM-a u nastojanju da riješe teškoće u vezi s ugovorom o isporuci električne energije HEP-a, ističući kako je spreman s radnicima TLM-a izići na ulicu i prosvjedovati.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) prošle je srijede, naime, dala negativno mišljenje o ugovoru između HEP-a i TLM-a o isporuci električne energije, koji je ključan za nastavak suradnje šibenskoga TLM-a i mostarskoga "Aluminija". Dio struje koju je HEP dosad distribuirao Šibeniku završavao je u mostarskoj tvornici, a na račun povoljne tarife koja je preko TLM-a ugovorena s HEP-om mostarski "Aluminij" povoljno je davao TLM-u prijeko potrebnu sirovinu. Neproduljivanje ugovora s HEP-om značilo bi da će TLM ostati bez sirovine.

Gradonačelnik Županović izrazio je žaljenje što nema političke volje za rješenje problema, o čemu ovisi tisuću zaposlenih u tvorničkim pogonima te još tisuću zaposlenih u tvrtkama suradnicama TLM-a, pogotovo u vrijeme kada premijerka u vladu uvodi potpredsjednika za investicije.

Šibenski dogradonačelnik Franko Vidović pozvao je vladu, posebice premijerku Jadranku Kosor, da zaštiti šibensku proizvodnju koja je, kako je rekao, jedan od svjetlijih izvozno-proizvodnih primjera u trenutačno mračnoj slici hrvatskoga gospodarstva.

Uzmemo li u obzir i činjenicu da je aluminij metal sadašnjosti, ali i budućnosti, sa sigurnim izvoznim plasmanom, te činjenicu da je TLM 80 posto orijentiran na izvozno tržište, svaka daljnja riječ je suvišna, istaknuo je Vidović i još jedanput potvrdio izjavu gradonačelnika Županovića kako će, ako nitko ništa ne učini, čelnici Šibenika prosvjedovati zajedno s radnicima.

U Ministarstvu gospodarstva danas je održan sastanak u vezi s TLM-om, a dogovoreno je kako se ni na koji način neće ugrožavati stabilnost poslovanja te šibenske tvornice i nastavak proizvodnje. Na sastanku su bili ministar gospodarstva Đuro Popijač, ministar mora Božidar Kalmeta, predsjednica Vijeća AZTN-a Olgica Spevec, šibensko-kninski župan Goran Pauk, predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović, predstavnici TLM-a i predstavnici konzorcija ulagača.

Kako je priopćeno nakon sastanka, Ministarstvo gospodarstva, u suradnji s AZTN-om, HEP-om i TLM-om, uskoro će predložiti sveobuhvatno rješenje.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 29.12.10. 19:49

jebo ih mravak, nek od njega traže đaba struju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika