29.12.2010. / 20:14

Autor: Hina

Kriminalna trojka u Sloveniji ucjenjivala žene snimkama seksa

Dvojica od osumnjičenika planirala su i ubojstvo 24-godišnje djevojke koju su prije toga osigurali za slučaj nesreće, a ubojstvo je spriječeno pukim slučajem pa im je određen jednomjesečan pritvor

Slovenska policija uhitila je u početku prosinca trojicu mlađih muškaraca iz Maribora pod sumnjom da su počinili kaznena djela udruživanja radi ucjena žena tajno snimljenim materijalom sa seksualnim sadržajem te za pokušaj ubojstva, objavio je u srijedu mariborski dnevni list "Večer" koji se poziva na izvore u mariborskoj policijskoj upravi.

Kriminalistička istraga pokazala je da su se uhićeni mladići u dobi između 22 i 24 godine od proljeća ove godine preko internetskih portala za intimne susrete dogovarali za sastanke sa ženama.

Tražili su samo žene starije od 25 godina i to one koje imaju partnere ili supruge, ali i imovinu ili stalan posao i prihode.

Pošto je jedan od osumnjičenika sa ženom postao intiman, tajno snimljen i prerađen materijal slali su žrtvi, prijeteći da će snimke poslati i njezinu partneru ako im ne da novac, a zahtijevali su 1500 do 10.000 eura, navodi "Večer".

Dokazana su im tri slučaja u kojima im je uspjela ucjena, a u jednom slučaju žena je odbila platiti pa su kompromitantne snimke objavili na internetu.

Mariborski dnevni list tvrdi međutim da je ucjenjivačka trojka djelovala na širem području, a ne samo u Mariboru. Policija sumnja kako su u nekoliko mjeseci, koliko su se bavili ucjenjivanjem, ostvarili više desetaka "kontakata" sa ženama, pa zato i druge moguće žrtve pozivaju da se jave policiji.

Dvojica od osumnjičenika planirala su i ubojstvo 24-godišnje djevojke koju su prije toga osigurali za slučaj nesreće, a ubojstvo je spriječeno pukim slučajem pa im je određen jednomjesečan pritvor. Sva trojica su pak osumnjičena za kriminalno udruživanje, ucjene i pokušaje ucjena, pravno nedopušteno snimanje slikovnog materijala te za kršenje temeljnih ljudskih prava, javljaju slovenski mediji.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika