29.12.2010. / 21:07

Autor: Hina

Izraelci upozoravaju: Iran za nekoliko godina do atomske bombe

SAD i dio međunarodne zajednice optužuju Iran da želi nabaviti atomsko oružje pod krinkom civilnoga nuklearnog programa, što Teheran stalno niječe

Nedavne teškoće s kojima se suočio iranski nuklearni program za nekoliko su godina odgodile mogućnost Teherana da izradi atomsku bombu, rekao je u srijedu izraelski ministar za strateška pitanja Moshe Yaalon.

"Iranski nuklearni program suočen je s tehnološkim izazovima i teškoćama i nije uspio", rekao je bivši načelnik stožera Yaloon na izraelskom državnom radiju.

Izrael je osumnjičen da je tvorac računalnog virusa Stuxnet, koji je zahvatio iranske centrifuge za proizvodnju obogaćenog uranija, a Teheran i Sjedinjene Američke Države ga optužuju za napade u studenom u kojima je jedan dužnosnik iranskog nuklearnog programa ubijen, a drugi ranjen.

"Iran za sada ne može sam izraditi nuklearno oružje", rekao je izraelski ministar.

"Ako uspije, to će se vjerojatno dogoditi tijekom sljedeće tri godine. Nadam se da neće uspjeti i da će zapadnjačka nastojanja spriječiti Iran da razvije nuklearne sposobnosti", nastavio je Yaalon.

SAD i dio međunarodne zajednice optužuju Iran da želi nabaviti atomsko oružje pod krinkom civilnoga nuklearnog programa, što Teheran stalno niječe.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 29.12.10. 23:05

Zasto on ne upozori na to da izraelci vec imaju oko stotinu atomskih bombi I zbog toga cine ovakove gadosti prvo palestincima pa onda svim svojim susjedima, napadaju konvoje humanitaraca u medjunarodnim vodama, krse medjunarodno pravo kada god se sjete, otimaju zemlju I imovinu itd.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika