30.12.2010. / 07:37

Autor: Hina

Vježbanje demokracije: Oporbeni kandidati u Bjelorusiji optuženi za organiziranje nemira

Aleksandar Lukašenko, koji je na vlasti 16 godina, ponovno je izabran s gotovo 80 posto glasova u prvom krugu izbora, uz sudjelovanje više od 90 posto

Aleksandar LukašenkoAleksandar LukašenkoProtiv četvorice kandidata na bjeloruskim predsjedničkim izborima u srijedu je podignuta optužnica za organiziranja masovnih nereda nakon izbora, za što im prijete zatvorske kazne do 15 godina, doznaje se od njihovih odvjetnika.

Vladimir Nekljajev, Andrej Sanikov, Vitalij Rimaševski i Nikolaj Satkevič optuženi su da su "organizirali masovno remećenje javnog reda", rekli su njihovi odvjetnici.

Petorica od devet oporbenih kandidata još su u zatvoru.

Uredi lokalnog neovisnog lista Naša Niva u srijedu su pretraženi i zaplijenjena su računala i hard diskovi, rekao je zamjenik glavnog urednika, čiji je stan također pretražen.

Nakon zatvaranja birališta 20. prosinca u središtu Minska prosvjedovalo je više od 20.000 ljudi zbog nepravilnosti i prijevara na predsjedničkim izborima.

Tijekom prosvjeda uhićeno je oko 600 ljudi, od kojih je 300 pušteno u srijedu.

Aleksandar Lukašenko, koji je na vlasti 16 godina, ponovno je izabran s gotovo 80 posto glasova u prvom krugu izbora, uz sudjelovanje više od 90 posto.

Vezane vijesti

SP u hokeju: Favoriti bez greške

SP u hokeju: Favoriti bez greške

U utorak su na hokejaškom Svjetskom prvenstvu odigrana četiri susreta u kojima su favoriti upisivali sigurne bodove protiv objektivno slabijih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika