30.12.2010. / 07:44

Autor: Nacional.hr

'Torbar' nadopunio imovinsku karticu: Pogodite u kojoj banci Barišić ima kredit od 160 tisuća franaka?

Među obvezama je naveo kako ima kredit u Hypo Alpe Adria banci u iznosu od 160 tisuća švicarskih franaka koji je podigao 2006. godine, a rok otplate mu je 2016. godina

Mladen BarišićMladen BarišićBivši šef carinske uprave i rizničar HDZ-a Mladen Barišić, koji je uhićen potkraj rujna u sklopu istrage USKOK-a i policije o Fimi mediji te je osumnjičen da je iz državnih tvrtki izvukao višemilijunske iznose, nadopunio je svoju imovinsku karticu.

Barišić je 7. prosinca Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa prijavio izmjene u svojoj imovinskoj kartici, piše Večernji list.

Barišić je tako naveo da je suvlasnik stana vrijednog 1,3 milijuna kuna, veličine 75 kvadrata. Kako se doznaje, riječ je o stanu u kojem živi Ante Despot zajedno sa svojom suprugom, Barišićevom kćeri. To je ujedno i stan u kojem je policija, nakon uhićenja Barišića, pronašla dio "crnog fonda" - više od dva milijuna kuna.

Barišić je također prijavio da je i vlasnik garaže od 14 metara kvadratnih, da je 2008. godine kupio novi automobil BMW 530 D, vrijedan 250 tisuća kuna, te da je do njega došao s pomoću kredita i prodajom osobne imovine. Svoju je imovinsku karticu obogatio i podatkom da je vlasnik triju slika, ne navodeći njihovu vrijednost, te televizora. Među obvezama je naveo kako ima kredit u Hypo Alpe Adria banci u iznosu od 160 tisuća švicarskih franaka koji je podigao 2006. godine, a rok otplate mu je 2016. godina.

Naveo je također da je šest godina, dakle od 2004. godine, bio član Nadzornog odbora i skupštine u tvrtki APIS.

Vezane vijesti

Optužnica protiv Mladinea podnesena nakon zakonskih rokova?

Optužnica protiv Mladinea podnesena nakon zakonskih rokova?

Prije sudske odluke o utemeljenosti optužnice protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea u slučaju… Više

Komentari

registracija
30/12/10

putusvemir, 30.12.10. 08:01

Zanimljivo je kako sve banke u Hrvatskoj ovim lopovima daju kredite iako po godinama starosti ne bi mogli dobiti ni tisuću Eura. Od kud su banke sigurne da će oni biti zauvijek na položajima. To je zato jer su već na račun baanke deponirali novac koji su opljačkali u javnim poduzećima. Kak je Sanader mogao dobiti tako veliki kredit za kupnju poslovnog prostora, pa onda Bebić, Rončević, Bandić itd.
A tvrtke koje trebaju kredit za poslovanje moraju za sto tisuća kuna pisati projekte kao da proizvode svemirske brodove. A u tim bankama su naši predsjednici uprava, malo i njih treba pozvati na razgovor u USKOK.


registracija
20/11/10

imalkogod, 30.12.10. 08:23

Sve male stranke treba izbaciti na glavacke iz svih institucija...oni reketare...pljačkaju...a ni po( Pi...) hladne vode ne vrijede..... drugo,dok god se ne probude oni glasači koji navijaju za ADZe,prem da i oni znaju da je ADZe ZLO par exselans....neće nama propjevati ševa.
Znači,dok se budale koje glasaju za kriminalce ne probude...nama HRVATIMA je suđeno propadanje i ono sto je ADZe zamislio..a to je ROBLJE u vlastitoj drzavi..ADZe.


registracija
31/1/10

STTony, 30.12.10. 10:28

Sve ovo je stvarno svaki dan sve gadljivije i gadljivije čitati.


registracija
2/12/09

gromco, 30.12.10. 11:09

no zato velim neka se svim hadezejovcima pokloni goli otok sa zabranom napushtanja istog, naravno tce se mini drzavica zvati autonomna republiqa hadezeland. tamo neka si formiraju mali parlament, mini mup, mini elektra, mini ina itd... sve qaj oni tamo proizvedu smiju prodavati svagdi osim u matitcnoj zemlji... itd itd
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika