30.12.2010. / 08:38

Autor: Totalsport

Premiership: Chelsea jedva, remi Arsenala, poraz Liverpoola

Liverpoolu tako nije uspio pomoći niti Steven Gerrard, koji se vratio na travnjake nakon šestotjedne pauze zbog ozljede zadnje lože. Odigrao je cijelu utakmicu. Golman Pepe Reina upisao je pak u ovom dvoboju svoju jubilarnu 200. prvenstvenu utakmicu za Liverpool

Florent MaloudaFlorent MaloudaNisu favoriti imali naročit dan u dvobojima 20. kola Premiershipa. Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Bolton 1-0, Arsenal kod Wigana izvukao samo bod (2-2), dok je Liverpool na Anfieldu poražen od Wolverhamptona 1-0...

Prvu je pobjedu momčadi Carla Ancelottija nakon šest dvoboja bez slavlja (a pritom uz tri poraza) donio Florent Malouda zabivši u 61. minuti na asistenciju Didiera Drogbe s desne strane svoj osmi prvenstveni pogodak u sezoni. Najveći je dio posla ipak odradio Michael Essien, koji je doveo loptu u 16-erac prešavši dva igrača od sredine terena i pretrpjevši pritom dva teška duela.

Arsenal dva dana nakon velike pobjede u gradskom derbiju protiv Chelseaja nije uspio slaviti kod Wigan Athletica. Dvoboj je završio 2-2 nakon što je u skoku s jednim domaćim igračem loptu pod prisilom u svoju mrežu glavom ubacio francuski stoper Arsenala Sebastien Squillaci. Dogodilo se to u 81. minuti, kada je Arsenal na travnjaku imao igrača više.

Domaći su poveli u 18. minuti pogotkom Bena Watsona iz 11-erca. Iznudio ga je simuliranim prekršajem francuski napadač Wigana Charles N'Zogbia. Isti je igrač u 78. minuti zaradio crveni karton.

Velikim je dijelom utakmice Arsenal bio daleko bolja i dominantnija momčad na travnjaku, a rezultat je Wengerov sastav preokrenuo unutar samo pet minuta igre krajem prvog poluvremena. Najprije je Aršavin nakon udarca Bendtnera i obrane domaćeg vratara Al Habsija u 39. minuti krasnim poluškaricama izjednačio, da bi pet minuta kasnije asistirao Bendtneru za 2-1 vodstvo.

Rusu je to bio četvrti, a Dancu drugi premierligaški gol za Arsenal ove sezone.

U posljednjoj je utakmici kola Wolverhampton, posljednjeplasriana momčad na ljestvici do ovog kola, priredio najveće iznenađenje pobijedivši Liverpool na Anfieldu 1-0. Jedini je gol na utakmici zabio Stephen Ward u 56. minuti na asistenciju Sylvaina Ebanks-Blakea, koji ga je izbacio samog ispred Reine. Prethodno je pri izbijanju glavom loptu baš na nogu Ebanks-Blakea izbio Sotirios Kyrgiakos.

Liverpoolu tako nije uspio pomoći niti Steven Gerrard, koji se vratio na travnjake nakon šestotjedne pauze zbog ozljede zadnje lože. Odigrao je cijelu utakmicu. Golman Pepe Reina upisao je pak u ovom dvoboju svoju jubilarnu 200. prvenstvenu utakmicu za Liverpool.

Ovo je Wolvesima bila prva ovosezonska pobjeda u gostima. U osam ranijih dvoboja ostvarili su učinak od jednog remija i sedam poraza. Posljednji su put na Anfieldu slavili prije 27 godina.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika