30.12.2010. / 10:07

Autor: Nacional.hr

Dobar tek! 4 super namirnice za ravan trbuh

Žitarice, mlijeko i zeleno povrće samo su neke od namirnica koje će vam pomoći da se riješite masnih naslaga na tom dijelu tijela, čak i u vrijeme blagdana

Rijetki su oni koji se mogu pohvaliti ravnim trbuhom, naročito u vrijeme blagdana. Međutim, savršena linija tijela nije nemoguća misija i u to doba godine. Potrebno je samo pripaziti pri odabiru namirnica!

Žitarice
Već je nekoliko istraživanja potvrdilo da žitarice tope masti i to na području struka. Osim toga, žitarice pomažu organizmu da se oslobodi toksina. Stoga, umjesto primjerice bijelog kruha, jedite integralni.

Puno povrća
Zeleno povrće, primjerice špinat, kupus i brokula, sadrže ogromne količine vitamina koji ubrzavaju proces sagorijevanja masnih naslaga na tom dijelu tijela.

Obična voda umjesto alkohola
Masne naslage na području struka najčešće uzrokuje alkohol. Alkoholni napitci iritiraju i neke unutrašnje organe i tako nastaje popularni "pivski želudac". Pri tome se ne misli da se tijekom blagdana potpunosti morate odreći alkohola ali ga pijte u manjim količinama. Osim toga, pokušajte piti više obične vode.

Mlijeko
Neka istraživanja pokazala su kako mlijeko pomaže u borbi protiv masnih naslaga na trbuhu. Dakle, umjesto kave ujutro popijte čašu mlijeka.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika