30.12.2010. / 10:29

Autor: Nacional.hr

Bivši izraelski predsjednik Moshe Katsav osuđen za silovanje

Katsav je član stranke Likud, bio je ministar turizma, a zatim predsjednik Izraela od 2000. do 2007. godine

Moshe Katsav napustio je predsjedničku funkciju 2007. godine zbog optužbi za silovanjeMoshe Katsav napustio je predsjedničku funkciju 2007. godine zbog optužbi za silovanjeIzraelski okružni sud u Tel Avivu proglasio je bivšeg izraelskog predsjednika Moshea Katsava krivim za dva kaznena djela silovanja i kazneno djelo seksualnog zlostavljanja, izvještava CNN.

Godine 2007. Katsav je priznao krivnju kako bi ublažio optužbe te je platio jamčevinu kako bi izbjegao pritvor. Dogovor sa sudom izazvao je burnu medijsku reakciju pogotovo stoga što optužnica nije uključivala djelo silovanja. Kada je optužnica trebala postati formalna, Katsav se povukao iz sudske nagodbe. Katsav je član stranke Likud, bio je ministar turizma, a zatim predsjednik Izraela od 2000. do 2007. godine. Šestedeset i petogodišnjak je u lipnju 2007. godine napustio mjesto predsjednika zbog optužbi za seksualne napade.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 30.12.10. 11:35

zatvor se jamčevinom ne može izbječi krivo ste informirani


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika