30.12.2010. / 11:33

Autor: Hina

Napolitano: Novi naraštaji Italije, Slovenije i Hrvatske pripadaju Europi

"U budućnost naših odnosa gledamo s ojačanim povjerenjem, te uvjerenjem da se cijela regija koja je u prošlosti doživjela teške podjele i sporove danas mijenja u svjetlu euroatlantske perspektive"

Giorgio NapolitanoGiorgio NapolitanoNovi naraštaji u Sloveniji, Italiji i Hrvatskoj pripadaju europskom prostoru, naveo je među ostalim talijanski predsjednik Giorgio Napolitano u novogodišnjoj poruci slovenskom predsjedniku Danilu Tuerku koju prenosi portal Slovenaca iz Trsta.

Tuerk će 17. siječnja sljedeće godine posjetiti Italiju na poziv Napolitana koji mu je u novogodišnjoj čestitci poručio da pozivom želi ojačati duh regionalne i europske suradnje koji se simbolički pokazao na trilateralnom sastanku predsjednika Hrvatske, Slovenije i Italije u Trstu sredinom 2010. godine.

"Ovim pozivom želim vrednovati bilateralna dostignuća u našim odnosima i ojačati duh koji se pokazao na sastanku u Trstu simboličkim sudjelovanjem predsjednika Italije, Hrvatske i Slovenije na Koncertu za mir u srpnju ove godine", piše Napolitano.

"S nadom iščekujemo da će se takav dijalog među državama koje povezuju jadranski prostor u kojemu se nalaze, te zajednički put prema blagostanju regije, i dalje nastaviti", naveo je Napolitano u svojoj blagdanskoj čestitci putem internetskog portala slovenske manjine u Trstu.

"U budućnost naših odnosa gledamo s ojačanim povjerenjem, te uvjerenjem da se cijela regija koja je u prošlosti doživjela teške podjele i sporove danas mijenja u svjetlu euroatlantske perspektive. Novi slovenski, talijanski i hrvatski naraštaji svjesni su da pripadaju zajedničkom europskom prostoru koji obogaćuje pojedinačne nacionalne identitete", kaže među ostalim Napolitano u čestitci.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika