30.12.2010. / 15:09

Autor: Nacional.hr

Virtualna provala: Iz Honde ukrali podatke o više od dva milijuna korisnika

U Hondi strahuju kako bi netko mogao iskoristiti te podatke za hakerske napade na korisnike ili kao temelj za krađu osobnih podataka korisnika predstavljajući se kao netko iz Hondina predstavništva

Honda ima problema sa sigurnošćuHonda ima problema sa sigurnošćuHonda je objavila upozorenje svojim kupcima i registriranim korisnicima iz SAD-a da im je netko provalio u banku podataka i ukrao podatke koji su sačinjavali e-mail adresu, a u nekim slučajevima i identifikacijski broj vozila.

Još uvijek nije u potpunosti jasno da li je ovaj incident povezan s nedavnom provalom u sustav Silverpop Systema, ali sve ukazuje na to.

Kako piše cnet, Silverpop Systems je imao problema sa osiguravanjem korisničkih podataka pa su tako iz njihovih baza podataka iscurili i podaci o registriranim korisnicima McDonaldsa i deviantArta.

U Hondinu slučaju radi se o više od dva milijuna korisnika čija su imena, korisnička imena, e-mail adrese i identifikacijski brojevi automobila jednostavno ukradeni. Kopirana je i lista od više od 3 milijuna korisnika koji voze Acuru.

U Hondi strahuju kako bi netko mogao iskoristiti te podatke za hakerske napade na korisnike ili kao temelj za krađu osobnih podataka korisnika predstavljajući se kao netko iz Hondina predstavništva.

Vezane vijesti

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je danas da je temeljem sigurnosne procjene vlada ukinula zaštitu bivšem predsjedniku Hrvatskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika