30.12.2010. / 15:47

Autor: Nacional.hr

Ruski tajkun Hodorkovski osuđen na još šest godina zatvora

Sud u Moskvi osudio ih je ukupno na 14 godina zatvora zbog pranja novca i krađe milijardi dolara iz svoje naftne tvrtke Yukos, a trebali bi izaći na slobodu 2017. godine

Ruski naftni tajkun Michail Borisovič Chodorkovskij (Reuters)Ruski naftni tajkun Michail Borisovič Chodorkovskij (Reuters)Ruski naftni tajkun i nekada najbogatiji Rus, Michail Borisovič Hodorkovski osuđen je na dodatnih šest godina zatvora, izvještava BBC.

Sud u Moskvi osudio ih je ukupno na 14 godina zatvora zbog pranja novca i krađe milijardi dolara iz svoje naftne tvrtke Yukos, a trebali bi izaći na slobodu 2017. godine. Sudac je rekao kako mogu biti 'obraćeni' jedino ako su izolirani od društva. Četrdeset i sedmogodišnji businessman i njegov partner Platon Lebedev uhićeni su 2003., a 2005. godine osuđeni su na osam godina zatvora zbog prijevare i utaje poreza.

Na optužbe Washingtona kako se u Rusiji vrši selektivna pravda, Moskva je odgovorila 'neka gledaju svoja posla'. Chodorkovskij je smatran kao prijetnja predsjedniku Vladimiru Putinu, analitičari izjavljuju kako bi njegovo puštanje na slobodu sadašnjem predsjedniku pomutilo planove za izbore 2012. godine.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 31.12.10. 11:50

Zna Putin što radi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika