30.12.2010. / 18:02

Autor: Hina

Talijanska ribarica ilegalno u hrvatskim teritorijalnim vodama

Utvrđeno je da je 70-godišnji Talijan upravljao brodicom na motorni pogon bez registracijske oznake te da prije plovidbe nije nabavio pomorsku vinjetu niti ovjerio popis posade i putnika u ovlaštenoj lučkoj kapetaniji u Hrvatskoj, čime je počinio prekršaj iz Pomorskog zakona

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPomorska policija jučer je 5,3 nautičke milje od rta Savudrije, unutar hrvatskih teritorijalnih voda, zatekla talijansku brodicu s tri talijanska državljana u dobi od 44, 60 i 70 godina koji su bez dozvole bili u rekreacijskom ribolovu uz uporabu štapa i role, izvijestila je danas istarska policija.

Utvrđeno je da je 70-godišnji Talijan upravljao brodicom na motorni pogon bez registracijske oznake te da prije plovidbe nije nabavio pomorsku vinjetu niti ovjerio popis posade i putnika u ovlaštenoj lučkoj kapetaniji u Hrvatskoj, čime je počinio prekršaj iz Pomorskog zakona.

Policija je utvrdila da 70-godišnjak nije ispunio dužnosti voditelja brodice namijenjene športu i razonodi, to jest da nije najkraćim pomorskim putem uplovio u najbližu luku otvorenu za međunarodni promet, s graničnim prijelazom radi granične kontrole, niti je nakon dolaska iz inozemstva iz talijanske luke Monfalconea graničnoj policiji predao popis članova posade i putnika na plovilu i dao na uvid njihove putne isprave. Policija je utvrdila da su trojica Talijana nezakonito ušla u Hrvatsku pa je protiv 70-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i prekršaja iz Zakona o strancima, a protiv 44-godišnjaka i 60-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog iz Zakona o strancima.

Vezane vijesti

SP u vodenim sportovima: Talijanski vaterpolisti zlatni

SP u vodenim sportovima: Talijanski vaterpolisti zlatni

Vaterpolisti Italije su novi svjetski prvaci. Na Svjetskom prvenstvu u Šangaju, u finalnom ogledu, Talijani su pobijedili Srbiju nakon produžetaka sa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika