30.12.2010. / 18:38

Autor: Totalsport

Provokacija: Na krov Schalkeove Arene zabio zastavu Borussije Dortmund

Na kraju nam se i ispričao. Objasnio je da nije mogao odoljeti, propustiti priliku da jednom u svom životu vidi Borussijinu zastavu kako vijori na Schalkeovu krovu

Borusijina zastava, barem se nakratko zavijorila na Schalke areniBorusijina zastava, barem se nakratko zavijorila na Schalke areniU Gelsenkirchenu su pobjesnili na radnika koji je, čisteći napadali snijeg na krovu Schalkeove Arene, u snijeg zapiknuo zastavu najmrskijeg rivala - dortmundske Borussije...

Žuta se BVB-zastava u srijedu dugo vijorila na krovu stadiona simboliziravši na urušenome i oštećenom krovu ujedno i supremaciju nogometaša iz suparničke momčadi, aktualnih jesenskih prvaka Bundeslige. Tamo ju je učvrstio jedan od 28 penjačkih specijalaca, koji su se za rizičan zadatak čišćenja snijega s krova javili iz čitave Njemačke. Zasad još uvijek anonimni počinitelj koji je uvrijedio Schalke skandaloznim činom očito je strastveni navijač Borussije.

- Ova je šala otišla predaleko. Radnik koji je to učinio udaljen je s posla i nikad više neće biti u mogućnosti "ukasiti" našu Arenu - rekao je upravitelj stadiona Ulrich Dargel dodavši:

- Na kraju nam se i ispričao. Objasnio je da nije mogao odoljeti, propustiti priliku da jednom u svom životu vidi Borussijinu zastavu kako vijori na Schalkeovu krovu.

Za razliku od krutoga i srditog upravitelja stadiona, Schalkeov direktor Peter Peters pokazao je dozu humora:

- Baš lijepo da smo fizičku pomoć pri čišćenju snijega dobili iz redova Dortmunđana.

Za razliku od kiselih gelzenkirhenskih osmijeha, u Dortmundu vlada pravo oduševljenje:

- Tip koji je to učinio senzacionalan je i prokleto hrabar čovjek. Mora da je Dortmunđanin - rekao je Akki Schmidt, povjerenik za navijače u dortmundskoj Borussiji.

Krovna je membrana površine 6000 četvornih metara pod kontinuiranim opterećenjem snijega napadalog za Božić popustila te se poderala po dužini. Šteta je zasad u okvirima šesteroznamenkastog iznosa u eurima.

Upravo danas, 30. prosinca, u unutrašnjosti stadiona trebala se održati biatlonska ekshibicija koja je nakon havarije odgođena.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika