30.12.2010. / 19:21

Autor: Hina

Goluža odredio putnike za SP

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio je danas u Karlovcu sastav za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, te za turnir u Francuskoj koji prethodi prvenstvu.

Slavko GolužaSlavko GolužaIzbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio je danas u Karlovcu sastav za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, te za turnir u Francuskoj koji prethodi prvenstvu.

Od nedjelje naša reprezentacija u Karlovcu obavlja završne pripreme, igrači su nakon današnjeg treninga dobili dva slobodna dana, a okupljanje je ponovno 1. siječnja. Završne pripreme traju do 6. siječnja, sljedećeg dana odlaze u Pariz na posljednji pripremni turnir odakle 10. sljedećeg mjeseca izravno iz Francuske odlaze u Švedsku gdje 13. siječnja počinje Svjetsko prvenstvo.

U Karlovac će na završni dio priprema doći 19 igrača, 18 standarnih i mladi Luka Stepančić, koji je prema riječima izbornika Goluže, u prethodnom dijelu priprema napravio veliki napredak, te će biti skorišten za igru kakvu će protivnik diktirati.

Ozlijeđeni su Renato Sulić i Ivan Čupić. Od Sulića izbornik traži da sam odluči koće li igrati ili ne na svoju odgovornost, jer je od tri različita liječnika dobio različita mišljenja, dok je Čupić jučer zadobio ozljedu ramena.

"Čupić je pauzirao mjesec dana, a odmah nakon povratka dogodila se nova povreda. On je na posljednjoj utakmici njemačkog prvenstva ozlijedio rame i zbog toga će propustiti Svjetsko prvenstvo. Iskočilo mu je desno rame, danas je bio na magnetnoj rezonanci gdje je ustanovljeno da ništa nije puklo, što znači da neće morati na operaciju. On će doći sa svim nalazima do naše zdravstvene ekipe nakon čega ćemo vidjeti koliko će mu trebati vremena za oporavak", kazao je Goluža.

Završne pripreme i turnir u Parizu naša će reprezentacija iskoristiti za uigravanje.

"Na turniru u Parizu želimo pobijediti, ali nije da se to mora", zaključio je Goluža.

Na završne pripreme pozvani su:

Vratari: Mirko Alilović, Marin Šego i Ivan Pešić

Lijeva krila: Manuel Štrlek i Ivan Ninčević

Desna krila: Vedran Zrnić i Jerko Matulić

Pivoti: Igor Vori, Željko Musa i Renato Sulić, a ukoliko Sulić neće moći zamijenit će ga Marino Marić

Vanjski igrači: Ivano Balić, Jakov Gojun, Marko Kopljar, Tonči Valčić, Blaženko Lacković, Denis Buntić, Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić i Drago Vuković

Eventualni naknadni poziv mogli bi uz Marića dobiti Mate Šunjić i Franjo Lelić.

Vezane vijesti

Goluža objavio popis 20 igrača za pripreme pred OI

Goluža objavio popis 20 igrača za pripreme pred OI

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, Slavko Goluža, objavio je popis 20 imena na koje računa na pripremama za Olimpijske igre,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika