30.12.2010. / 19:23

Autor: Hina

"Umjetničko djelo" pronađeno u potrazi za Hadžićem zapravo je - fotografija

Pošto su mnogi mediji javili kako je srbijanska policija u četvrtak u premetačini kuće prijatelja haaškog optuženika Gorana Hadžića pronašla vrijednu sliku talijanskog umjetnika Amedea Modiglianija, utvrdilo se da je riječ samo o njezinoj fotografiji.

Goran HadžićGoran HadžićPošto su mnogi mediji javili kako je srbijanska policija u četvrtak u premetačini kuće prijatelja haaškog optuženika Gorana Hadžića pronašla vrijednu sliku talijanskog umjetnika Amedea Modiglianija, utvrdilo se da je riječ samo o njezinoj fotografiji.

Srbijansko državno odvjetništvo za ratne zločine najprije je bilo objavilo da je pronašlo Modiglianijevo djelo, vrijedno više milijuna eura, a ubrzo nakon toga poslalo je ispravljeno priopćenje u kojemu navodi da je riječ o fotografiji Modiglianijeve slike uz koju su pronađene mnoge umjetnine.

Talijanski majstor Amedeo Modigliani, koji je živio od 1884. do 1920., ostavio je iza sebe vrijedna djela, ali i prijepore budući da je, po tvrdnjama stručnjaka, vrlo teško utvrditi je li neko "njegovo" djelo uistinu original ili krivotvorina. Neki poznavatelji čak tvrde da na jedno originalno Modiglianijevo djelo dolaze čak tri krivotvorine.

Srbijanska policija u četvrtak je premetnula kuću Zorana Mandića, bliskog prijatelja Gorana Hadžića, jednog od dvojice haaških bjegunaca, objavilo je srbijansko državno odvjetništvo za ratne zločine.

Riječ je o potrazi za dokazima i tragovima koji bi mogli pomoći da se pronađu osobe koje Goranu Hadžiću pomažu u skrivanju te u njegovu otkrivanju i pronalaženju, navodi se u priopćenju, a mediji prenose kako je akcija provedena u Novome Sadu.

Srbijanska je policija početkom prosinca također u Novome Sadu s istom namjerom obavila premetačinu dviju kuća bliskih Hadžićevih rođaka.

Vezane vijesti

Sud odobrio izmjenu optužnice protiv Gorana Hadžića

Sud odobrio izmjenu optužnice protiv Gorana Hadžića

Haaški sud odobrio je zahtjev haaškoga tužiteljstva za izmjenama optužnice protiv bivšeg vođe pobunjenih hrvatskih Srba Gorana Hadžića kojima se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika