31.12.2010. / 09:30

Autor: Nacional.hr

Obračun zbog novog ministra kulture: Kosor se 'naljutila' na Mani Gotovac

Ugledna teatrologinja izjavila je kako "novi život i obnovu hrvatske kulture ne mogu predvoditi niti arheolog Mesić niti premijerka koja ne vidi razliku između kulture i arheologije"

Novi ministar kulture Jasen MesićNovi ministar kulture Jasen MesićPremijerka Jadranka Kosor je u srijedu, na sjednici Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru uoči potvrđivanja novih ministara, sasula paljbu po liku i djelu Mani Gotovac. Poznata teatrologinja ju je iživcirala svojim kritikama protiv novog ministra Jasena Mesića.

"Državna tajnica tajnica Nina Obuljen jako je htjela postati ministrica, a sada kad je odbijena, njezina teta Mani Gotovac osvećuju se napadima na Jasena Mesića" ogovarala je premijerka Jadranka Kosor bivšu intendanticu riječkog HNK Mani Gotovac i to pred više od osamdeset HDZ-ovaca, saborskih zastupnika, novih i starih članova vlade, piše Novi list.

Navodno su i pojedini zastupnici HDZ-a bili iznenađeni načinom na koji je premijerka branila novog ministra Jasena Mesića od kritika Mani Gotovac.

Povod za napad bile su dvije izjave Gotovac u medijima. Naime, ugledna teatrologinja izjavila je kako "novi život i obnovu hrvatske kulture ne mogu predvoditi niti arheolog Mesić niti premijerka koja ne vidi razliku između kulture i arheologije" kao i pitanje hoće li kulturnjaci šutjeti i sada "kada Biškupić u nasljedstvo ostavlja Jasena Mesića, kao dobrog poznavatelja podvodnih iskopina, poslušnosti i anonimnosti".

Mani Gotovac je bila preneražena kad je čula što je o njoj premijerka rekla pred stranačkim kolegama.

"To potvrđuje kako ona misli isključivo na unutarstranačke tračeve, a ne na dobrobit hrvatske kulture. Nina Obuljen je moja rodica, ali ja bih bila jednako kritična i da je ona imenovana zato što mislim da ministar kulture mora biti autoritet u kulturi svoje zemlje. Osoba koja je svojim djelovanjem ukazala na strategiju i velike inovacije za razvoj hrvatske kulture", kazala je Gotovac za Novi list.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 31.12.10. 11:06

U tom pravcu i idu kritike mnogih oporbenjaka.Da ova rekonstrukcija vlade nije radi nje same nego radi unutarstranačkih potreba.Konsolidiranje redova u HDZ-u prije pravih unutarstranačkih izbora.Nije loša taktika Kosorice samo što nema veze sa hrvatskom realnošću ovog trenutka.


registracija
8/7/10

Maroje, 31.12.10. 11:17

A kakva je to moralna verikala zvana Mani Gotovac da dijeli lekcije. Bolje da šuri.


registracija
27/7/09

columbo, 31.12.10. 11:36

Bas ne volim tu Mani, ali ipak ima pravo u odnosu na ovoga Mesica. Doduse, ja o njemu ne znam puno, ali cinjenica da je bio smijenjen s mjesta sefa zagrebackog ogranka toga necega sto se voli zvati strankom, dovoljno govori o njegovoj sposobnosti. Pa zar zaista nismo zasluzili adekvatniju osobu za ministra kulture od ovoga kojemu je jedino bitno da se docepa vlasti. Rijecju, cini mi se da je njegovim izborom kultura ponizena!


registracija
16/6/10

nosonja, 31.12.10. 11:47

I Mani i Jasen i Jaca i ti Maroje,možete ići........ma znaš gdje.......fuj,fuj,fuj,..........................SMRADOVI...............


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika