31.12.2010. / 09:38

Autor: Hina

Merkel u novogodišnjoj poruci: Njemačkoj trebaju Europa i euro

Po anketi koju je dnevnik Bild objavio u ponedjeljak, 51 posto Nijemaca nije zadovoljno eurom, a 44 posto je zadovoljno. Po istoj anketi, 49 posto Nijemaca želi povratak njemačke marke, a 41 posto je protiv

Angela MerkelAngela MerkelNjemačkoj trebaju Europa i euro koji je temelj našeg uspjeha, rekla je kancelarka Angela Merkel u svojoj novogodišnjoj čestitki u petak, dok se čini da Nijemci imaju sve manje povjerenja u tu valutu.

"Europa se ovih mjeseci našla na velikoj kušnji. Moramo ojačati euro. Nije riječ samo o našem novcu. Euro je više od valute", rekla je Merkel u televizijskoj poruci čiji je tekst objavljen unaprijed.

"Mi, Europejci, ujedinili smo se za svoje dobro. Ujedinjena Europa je jamstvo našeg mira i naše slobode. Euro je temelj našeg uspjeha", rekla je kancelarka.

"Njemačkoj trebaju Europa i zajednička valuta. Za našu dobrobit i kako bismo izvršili naše zadaće na svjetskoj razini", dodala je.

Njemačka javnost se duboko podijelila u svezi s eurom, osobito nakon programa financijskog oporavka Grčke i Irske, za koje Njemačka izdvaja najviše novca.

Po anketi koju je dnevnik Bild objavio u ponedjeljak, 51 posto Nijemaca nije zadovoljno eurom, a 44 posto je zadovoljno. Po istoj anketi, 49 posto Nijemaca želi povratak njemačke marke, a 41 posto je protiv.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika