31.12.2010. / 13:01

Autor: Hina

'Baš kao Beckham' prvi zapadni film prikazan na sjevernokorejskoj televiziji

Komedija je prikazana prošle nedjelje, na dan 10. godišnjice uspostave diplomatskih veza Londona i Pjongjanga

David BeckhamDavid Beckham"Baš kao Beckham", britanska komedija snimljena 2002. godine, prvi je zapadni film prikazan na sjevernokorejskoj televiziji, pohvalio se u petak britanski veleposlanik u Pjongjangu Martin Uden, koji je zadovoljstvo zbog tog događaja podijelio s korisnicima Twittera.

Komedija je prikazana prošle nedjelje, na dan 10. godišnjice uspostave diplomatskih veza Londona i Pjongjanga.

"Sretan Božić u Pjongjangu. 'Baš kao Beckham' je prvi zapadni film na televiziji. Bravo za britansko veleposlanstvo koje je bilo organizator", napisao je Uden na toj društvenoj mreži. "Jako sam sretan! Izvrsna priča i radostan sam što je trud britanskog veleposlanstva okrunjen uspjehom".

Strani filmovi su zapravo zabranjeni u Sjevernoj Koreji, zbog toga što navodno promiču "imperijalističku" kulturu. Videokasete, CD-i s južnokorejskim filmovima, glazba i serije uglavnom se unose u zemlju iz Južne Koreje, preko Kine.

"Baš kao Beckham" ("Bend It Like Beckham") redatelja Gurindera Chadhe s glumicama Paraminder Nagrom i Keirom Knightley, film je o Jess, djevojci indijskog podrijetla koja živi u Engleskoj. San njezinih roditelja je da se kći dobro uda, uz poštovanje indijske tradicije. No Jess ima drukčije planove: svoju ljubav prema nogometu pretvoriti u zanimanje. Film se dotiče i tema homoseksualnosti i veze između ljudi različite boje kože, koje su tabu u Sjevernoj Koreji.

Vezane vijesti

Beckham: Trenerski posao me ne zanima

Beckham: Trenerski posao me ne zanima

David Beckham, koji je prije mjesec dana proslavio 37. rođendan, veli kako ne razmišlja o mogućnosti obavljanja trenerskog posla kada objesi kopačke… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika