31.12.2010. / 13:45

Autor: Hina

Robert Prosinečki: Moj posao nije miriti Srbe i Hrvate

Dodao je kako će njegov posao biti isključivo teren, te hoće li uspjeti igračima podignuti razinu samopouzdanja i uvjeriti ih da zaslužuju više od drugog mjesta u gradu

Robert ProsinečkiRobert ProsinečkiNovi trener srpskog nogometnog prvoligaša Crvene zvezde Robert Prosinečki u razgovoru za beogradski dnevni list "Press" od petka kazao je kako u Beograd nije došao kao posrednik u mirenju Srba i Hrvata, već s ciljem da njegov klub ponovno bude najbolji.

“Nisam došao kako bi bio veleposlanik, mirotvorac ili posrednik. Došao sam da budem trener moje Crvene zvezde i postanem prvi u gradu. Moj klub je dugo u sjeni Partizana, a vi znate da navijači Zvezde ne vole gledati dominaciju susjeda," kazao je Prosinečki.

Dodao je kako će njegov posao biti isključivo teren, te hoće li uspjeti igračima podignuti razinu samopouzdanja i uvjeriti ih da zaslužuju više od drugog mjesta u gradu.

"Znam da je to lakše reći nego učiniti, ali isto tako znam da ću uraditi sve što mogu. Oni koji me poznaju reći će vam da sam nogometu posvećen sto posto", ističe Prosinečki.

Podsjeća kako ga stari navijači beogradskog kluba pamte po dobrom te kako je on ipak u tom klubu napravio odlučujući korak u karijeri. Igrao je, kako kaže, na visokom nivou četiri godine i osvojio Kup prvaka.

"To nitko ne može zaboraviti, kao što ja uvijek volim kazati da je Crvena zvezda moj klub. Ostvarili smo uspjeh stoljeća u toj sezoni, nešto nevjerojatno. Naježim se kada i danas pomislim da je to uspjelo samo nama i rumunjskoj Steaui iz istočnog bloka", kazao je bivši hrvatski reprezentativac.

Dodaje kako je za njega Crvena zvezda klub u rangu Barcelone ili Real Madrida i on uvijek mora dominirati na svom terenu. Prosinečki je istaknuo i kako je nemoguće reći je li bila bolja Zvezdina momčad iz Barija ili hrvatska reprezentacija iz Francuske.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika