31.12.2010. / 15:06

Autor: Hina , Nacional.hr

Doček na otvorenom? Suha i hladna noć, na Novu godinu oblačno

Prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović najavila je kako se u nedjelju diljem Hrvatske očekuje umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U sjevernim krajevima nakratko se očekuje slab snijeg, a na Jadranu malo kiše, ponajprije na otocima

Foto: ArhivaFoto: ArhivaU novogodišnjoj noći bit će suho, u kopnenom području hladno, do četiri stupnja ispod ništice s mjestimičnom maglom, a na Novu godinu umjereno do pretežito oblačno, mjestimice s maglom, prognoziraju u Državnome hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

U DHMZ-u ističu da će se danas u kopnenom području i na sjevernom Jadranu magla i niski oblaci zadržati veći dio dana, a sunčanih razdoblja bit će samo mjestimice sredinom dana i poslijepodne. U Dalmaciji te mjestimice u Gorskom kotaru i Lici prevladavat će sunčano. Vjetar slab, najviša temperatura u unutrašnjosti većinom između -5 i 0 stupnjeva, u zapadnim krajevima ponegdje do 2, na sjevernom Jadranu od 7 do 10, a u Dalmaciji između 10 i 13 Celzijevih stupnjeva.

U novogodišnjoj noći bit će suho. Vjetar slab. U kopnenom području hladno s mjestimičnom maglom. Najniža temperatura sredinom novogodišnje noći bit će između -4 i 0 stupnjeva, a na Jadranu od 3 do 6.

U DHMZ-u sutra, na Novu godinu, prognoziraju umjereno do pretežito oblačno, mjestimice s maglom. Sunčana razdoblja moguća su sredinom dana i poslijepodne, a samo će na dijelu srednjeg Jadrana i na južnom Jadranu prevladavati sunčano. Malo kiše u DHMZ-u prognoziraju ponegdje na otocima sjevernog Jadrana. Vjetar slab. Jutarnja temperatura na Novu godinu u unutrašnjosti uglavnom između -7 i -2 stupnja, a na Jadranu od 0 do 5. Najviša dnevna temperatura između -3 i 2 stupnja, uz cjelodnevnu maglu ili niske oblake i malo niža, a na Jadranu između 7 i 12 stupnjeva.

Prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović najavila je kako se u nedjelju diljem Hrvatske očekuje umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U sjevernim krajevima nakratko se očekuje slab snijeg, a na Jadranu malo kiše, ponajprije na otocima.

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme, a na Jadranu umjerena do jaka bura. U utorak i srijedu ponovno se ujutro očekuje mjestimice magla i niski oblaci, a zatim djelomice sunčano.

Prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović zaključila je kako do sredine idućeg tjedna ostaje suho, stabilno i hladno vrijeme, a nakon toga očekuje se porast temperature diljem Hrvatske.

Vezane vijesti

MUP: Od nedjelje nisu obvezna svjetla po danu

MUP: Od nedjelje nisu obvezna svjetla po danu

U noći sa subote na nedjelju 24. na 25. ožujka prelazi se na ljetno računanje vremena i prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju, priopćio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika