31.12.2010. / 21:20

Autor: Hina

Još jedno veliko priznanje za Blanku Vlašić od "Gazzette dello Sport"

To je treće veliko međunarodno priznanje ove godine za hrvatsku rekorderku koja dominira svjetskim visom u posljednje četiri sezone

Blanka VlašićBlanka VlašićJedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu talijanska "La Gazzetta dello Sport" objavila je u petak listu sportaša i ekipa koji su obilježili 2010. godinu, a među deset sportašica koje su ostavile poseban trag nalazi se i najbolja atletičarka svijeta Blanka Vlašić.

To je treće veliko međunarodno priznanje ove godine za hrvatsku rekorderku koja dominira svjetskim visom u posljednje četiri sezone. Prvo ju je Međunarodna atletska federacija (IAAF) proglasila najboljom atletičarkom svijeta za 2010., potom ju je Međunarodno udruženja sportskih novinara (AIPS) izabralo za najbolju sportašicu godine, a sada ju je "La Gazzetta dello Sport" uvrstila među deset sportašica koje su obilježile 2010. godinu.

Preostalih devet sportašica koje su obilježile 2010. su Lindsey Vonn (SAD, alpsko skijanje), Kim Clijsters (Belgija, tenis), Katrinka Hosszu (Mađarska, plivanje), Yu-Na Kim (Južna Koreja, umjetničko klizanje), Magdalena Neuner (Njemačka, biatlon), Federica Pellegrini (Italija, plivanje), Maria Riesch (Njemačka, alpsko skijanje), Francesca Schiavone (Italija, tenis) te Marit Bjoergen (Norveška, nordijsko skijanje).

Za sportsku ličnost svijeta u 2010. godini "La Gazzetta dello Sport" izabrala je portugalskog nogometnog trenera Josea Mourinha, koji je sa Interom osvojio domaće prvenstvo i kup, te Ligu prvaka. To je prvi puta u zadnje 33 godine da je za sportsku ličnost izabran jedan trener.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 01.01.11. 11:57

Svaka cas Blanka!
To je nasa dika i nasa nada i mozemo se s njom ponositi.
Takodjer moram kazati da mi je drago sto se njezin otac
Josko obratio s pismom tom nekom opskurnom odboru glede falcificiranja rezultata.
No, ne znam sto ocekivati od te udruge na cijem je celu ona olos Matesa, egzekutor Tudjmanove prljave politike, jos iz vremena dok je bio na celu privatizacije. Kako li se tocno zove ta lupeska udruga koja mi je unistila zivot kao i tisucama drugih Hrvata?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika