03.01.2011. / 14:05

Autor: Hina

Uhićen lažni organizator Josipovićevog domjenka koji je pokrao kulene

Dan nakon što je priča o krađi u ime predsjednikovog domjenka izašla u javnost Ured predsjednika kratko je priopćio da o cijelom slučaju ne zna ništa, odnosno da su o svemu doznali iz medija

Foto: Ilustracija: Autor:
Goran Ferbezar/PIXSELLFoto: Ilustracija: Autor: Goran Ferbezar/PIXSELLZagrebačka policija uhitila je varalicu koji se od mesoprerađivačke tvrtke iz Slatine, krivotvorenom uplatnicom, domogao kobasica, šunke i kulena vrijednih 75.000 kuna, uz priču da organizira domjenak za predsjednika Republike Ive Josipovića.

Uhićenog 48-godišnjaka policija tereti da se lažno predstavio kao zaposlenik nepostojeće tvrtke i od poduzeća Mesoprerada 20. prosinca naručio poklon pakete suhomesnatih proizvoda.

Nakon dogovora sa zaposlenikom slatinske tvrtke, osumnjičeni je telefaksom poslao uplatnicu na više od 98.000 kuna s utisnutim žigom nepostojeće tvrtke i dogovorio dostavu robe kod naplatnih kućica Ivanja Reka. Dan kasnije varalica je na naplatnim kućicama dočekao dostavljača i predložio mu da primopredaju paketa obave na benzinskoj postaji u Sesvetama.

Tijekom pretovara dostavljača Mesoprerade nazvali su iz tvrtke i rekli mu da prestane s istovarom robe jer ugovoreni novčani iznos nije uplaćen. Osumnjičeni mu je stoga predložio da ga slijedi do njegove tvrtke u Zagrebu kako bi riješili nesporazum, a putem mu je uspio nestati i pobjeći u nepoznato.

No, dostavljač je zapisao registraciju kombija osumnjičenog pa mu je policija ubrzo ušla u trag. Nakon kriminalističke obrade priveden je istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Dan nakon što je priča o krađi u ime predsjednikovog domjenka izašla u javnost Ured predsjednika kratko je priopćio da o cijelom slučaju ne zna ništa, odnosno da su o svemu doznali iz medija.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika