03.01.2011. / 14:25

Autor: Nacional.hr

Mirovinci i dalje kupuju Inu: PBZ/CO povećao svoj udio na više od pola posto

I dalje najveći udio ima AZ mirovinski fond sa 148 531 dionicom Ine, Raiffeisen OMF s 80 tisuća dionica te Erste Plavi s nešto manje od 46 tisuća dionica

Inina dionica i dalje je najtraženija na ZSEInina dionica i dalje je najtraženija na ZSELov na dionice Ine na Zagrebačkoj burzi i dalje je otvoren, a najveći su lovci i dalje mirovinski fondovi. Prema posljednjim podacima od prošlog tjedna, četiri obvezna mirovinska fonda drže ukupno 3,3 posto dionica Ine, a njena je cijena na burzi dosegla 3188 kuna.

No, kako piše Business.hr, ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je PBZ-Croatia Osiguranje mirovinski fond prošlog tjedna, točnije u utorak, kupio ukupno 7518 dionica. Točnije, za njih je platio nešto više od 23 milijuna kuna u samo jednom danu. To mu je omogućilo i da poveća svoj vlasnički udio u Ini na 0,57 posto.

Ostali mirovinski fondovi zadržali su svoje postojeće udjele. Tako i dalje najveći udio ima AZ mirovinski fond sa 148 531 dionicom Ine, Raiffeisen OMF s 80 tisuća dionica te Erste Plavi s nešto manje od 46 tisuća dionica.

Zanimljiva je još jedna promjena vezana uz PBZ. Naime ta je banka skrbnik jednog računa s Ininim dionicama a čiji je vlasnik isti dan dokupio 5518 dionica, čime je svoj udio u Ini povećao na 21704 dionice Ine.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika