03.01.2011. / 16:26

Autor: Nacional.hr

Detoksikacija nakon blagdana: Očistite organizam od štetnih tvari

Ukoliko se i vi tijekom proteklih blagdana niste suzdržavali od svojih omiljenih namirnica, ne bi bilo loše da u sljedećih nekoliko dana očistite organizam od otrova

Hranite se zdravoHranite se zdravoTijekom blagdana konzumacija hrane i alkohola je znatno povećana što naravno ostavlja negativan trag u organizmu.

Ukoliko se i vi tijekom proteklih blagdana niste suzdržavali od svojih omiljenih namirnica, preporučamo detaljno čišćenje od otrova. U nastavku saznajte koje namirnice svakako trebate konzumirati sljedećih nekoliko dana!

Obična voda
Ukoliko se niste suzdržavali od alkohola, sljedećih nekoliko dana pijte samo običnu vodu. Osim što ćete se riješiti masnih naslaga na predjelu trbuha, tekućina bez okusa i mirisa poboljšati će izgled kože.

Zeleni čaj
Većina ljudi još uvijek započinje dan crnom kavom, međutim ovaj jutarnji napitak ne bi bilo loše zamijeniti primjerice, zelenim čajem. Osim što je blagotvorno utječe na zdravlje srca, kože ovaj napitak obiluje sastojcima koji sprečavaju razvoj mnogih opakih bolesti i čisti organizam od štetnih tvari.

Limun
Vitamin C kojim obiluju agrumi, najveći je neprijatelj prehlada i gripa, a osim toga topi toksine i ubrzava njihov izlaz iz tijela.

Brokula
Osim što je odličan izvor vitamina, brokula sagorijeva masne naslage. Da brokula obiluje sastojcima koji sprečavaju razvoj opakih bolesti, primjerice karcinoma, pokazala su i mnoga istraživanja. 'Najveći je neprijatelj' raka želuca i debelog crijeva. Doduše, brokula bi trebala postati nezaobilazna namirnica u vašoj kuhinji tijekom cijele godine.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika