Objavljeno u Nacionalu br. 790, 2011-01-04

Autor: Berislav Jelinić

Previranja u MORH-u

'Novi ministar Božinović kreće u obračun s korupcijom u vojsci'

VSOA se u antikorupcijsku kampanju uključila slanjem 7 slučajeva na obradu Uskoku prije nekoliko tjedana, što je izazvalo velike napetosti u Ministarstvu obrane

DAVOR BOŽINOVIĆ trebao
bi pokrenuti antikorupcijsku
kampanju u MORH-uDAVOR BOŽINOVIĆ trebao bi pokrenuti antikorupcijsku kampanju u MORH-uDavor Božinović, novi ministar obrane, dospio je na tu funkciju ponajprije kako bi se dao novi zamah borbi protiv korupcije u vojnim krugovima, doznao je Nacional od izvora bliskih Vladi.

Božinović je na tu funkciju dospio s pozicije veleposlanika Misije Republike Hrvatske pri NATO-u, pa se smatralo da će se mnogo lakše uključiti u borbu protiv korupcije u vojnim redovima, jer on zapravo nije bio povezan ni s jednim visokim vojnim dužnosnikom koji bi potencijalno mogao biti zahvaćen optužbama za korupciju. VSOA se u antikorupcijsku kampanju uključila slanjem 7 slučajeva na obradu Uskoku prije nekoliko tjedana, što je izazvalo velike napetosti u Ministarstvu obrane.

Bivši ministar obrane Branko Vukelić zbog toga je počeo raditi ogroman pritisak na Darka Grdića i Ognjena Preosta, vodeće ljude VSOA-e, koji su bili glavni nositelji rada na tim slučajevima. Preost i Grdić uspostavili su i vrlo dobru suradnju s ravnateljem SOA-e Josipom Buljevićem. Dolaskom Božinovića na funkciju ministra obrane neizravno se iz vrha Vlade htio poslati signal da pritisci na njih trojicu neće uroditi plodom, te da Vlada nastavlja podržavati antikorupcijsku borbu i u vojnim redovima, ispričao je Nacionalu izvor blizak vrhu Vlade.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 04.01.11. 02:06

Ima li vam Jelinicu kakav vrh Vlade sto kazati o Kalmetinom resoru. Mislim, hoce li ga se skoro hapsit?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika