05.01.2011. / 15:50

Autor: Nacional.hr

Sjeverna Koreja poziva južnokorejske susjede na pregovore

Trebala bi se raspraviti pitanja mira, pomirenja, jedinstva, kooperacije, kontakta i dijaloga

Sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-ilSjevernokorejski predsjednik Kim Jong-ilSjeverna Koreja predložila je nastavak međukorejskih razgovora i pregovora kako bi se otklonila ratna opasnost, izvještava sjevernokorejska novinska agencija Korean Central News Agency (KCNA), a prenosi internetski portal breitbart.com.

Traže se brzi, otvoreni pregovori bez davanja uvjeta, jedan široki dijalog s južnokorejskim strankama, organizacijama i vlastima. Trebala bi se raspraviti pitanja mira, pomirenja, jedinstva, kooperacije, kontakta i dijaloga.

Takav dijalog je potreban baš sada kada su njihovi odnosi na najnižem nivou. Sjeverna Koreja voljna je pružiti ruku bilo kome, bilo kada, bilo gdje. Obje strane bi trebale poduzeti taj korak i zaustaviti klevete i provokacije i unaprijediti interkorejske odnose. Dijalog ne može biti ostvaren ako je dozvoljeno bacanje blata u lice i provokacije, piše u izjavi.

Vezane vijesti

Mirovni plan u Siriji posrće, Rusija upozorava na "urote"

Mirovni plan u Siriji posrće, Rusija upozorava na "urote"

Pobunjenici i snage odane sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu intenziviraju borbe u Siriji i više teže ostvarenju vojnih ciljeva nego mirnome… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika