07.01.2011. / 08:03

Autor: Hina

Video: Kostelić: Skijao sam bez pogreške; Myhrer: Želim s Ivicom svirati gitaru

"Znao sam da je Myhrer jedan od favorita, a kada sam vidio kako je postavljena druga vožnja kazao sam da će pobijediti. Lagana staza, bez imalo zamki, brza i jednostavna savršeno je odgovarala Šveđaninu"

Ivica Kostelić, Andre Myhrer i Mattias Hargin (Foto: Robert Anić/PIXSELL)Ivica Kostelić, Andre Myhrer i Mattias Hargin (Foto: Robert Anić/PIXSELL)Triput sam već drugi na Sljemenu, svaki put s malom razlikom, a ovo je bila jedna od rijetkih utrka u kojoj sam obje vožnje vozio bez ijedne pogreške, kazao je na konferenciji za novinare nakon osvojenog drugom mjesta na sljemenskom slalomu Ivica Kostelić.

"Ja zbilja rijetko napravim i jednu vožnju bez greške, a sada sam napravio dvije, na Sljemenu, pred svojom publikom, a čak mi je otac Ante, koji uvijek ima zamjerke, nije rekao ništa. Vjerojatno bi mi bilo lakše da sam napravio grešku i bio drugi. Dvije godine zajedno za pobjednicima zaostajem ukupno 15 stotinki i tu već možemo spominjati i faktor sreće", kazao je Ivica, koji je nakon prve vožnje prognozirao pobjedu Myhrera.

"Znao sam da je Myhrer jedan od favorita, a kada sam vidio kako je postavljena druga vožnja kazao sam da će pobijediti. Lagana staza, bez imalo zamki, brza i jednostavna savršeno je odgovarala Šveđaninu. Ovakve staze postaju problem Svjetskog kupa u slalomu jer velike nacije rijetko eksperimentiraju, njihovi postavljači su konzervativni i većina tih staza je zapravo dosadna i za same gledatelje", kazao je Kostelić o stazi koju je u drugoj vožnji postavio Talijan Theolier. No, Ivica je bio puh hvale za organizatore koji su sjajno pripremili stazu, unatoč jako toplom vremenu.

"Svaka čast svima koji su radili na stazi, ovo je bila jedna od najboljih i najuzbudljivijih sljemenskih utrka. Ja moram biti nakraju i zadovoljan s tih 80 bodova jer je na meni ovdje neviđen pritisak. Lako je Austrijancima u Schladmingu kada im barem petorica mogu pobijediti, a ja na Sljemenu svaki puta sam nosim teret nadanja 25.000 gledatelja, novinara i svih onih koji od mene očekuju pobjedu. Teško je ostati miran u takvim okolnostima i zato sam ponosan na sebe. Neću uvijek biti drugi, doći će i ta pobjeda", zaključio je Kostelić.Osvajač brončane medalje na olimpijskim igrama u Vancouveru Šveđanin Andre Myhrer ostvario je na Sljemenu prvu pobjedu u Svjetskom kupu nakon Beaver Creeka 2007. godine.

"Puno puta sam gubio od Ivice i sada sam ga konačno pobijedio. Ja i on imamo dosta zajedničkog, obojica sviramo gitaru i nadam se da ćemo uskoro imati priliku i zasvirati", kazao je Šveđanin koji je prošli tjedan proslavio 22. rođendan, a u Svjetskom kupu je postao već poznat po sjajnim izvedbama u drugim vožnjama.

"Koncentrirao sam se na tehniku, a ne na brzinu, a i staza mi je odgovarala. Ispalo je odlično i za mene i za Švedsku jer je Hargin bio treći", kazao je novi "sljemenski Kralj", koji je za pobjedu dobio ček na 42.000 eura.

Apsolutni junak utrke je drugi Šveđanin Matthias Hargin, koji je s 30. mjesta nakon prve vožnje doskijao do trećeg mjesta i prvog podija u karijeri.

"Prva vožnja mi je bila jako slaba i uopće nisam očekivao da ću ući u drugu. Počeo sam s pakiranjem, a ispalo je da sam 30. za samo jednu stotinku sekundi. U drugoj vožnji nisam imao što izgubiti, ali nisam ni pomišljao da će to biti treće mjesto. Uvijek ću pamtiti Zagreb", kazao je vjerojatni postavljač novoga rekorda u Svjetskom kupu jer se ni jedan od šefova FIS-a Patrick Lang nije mogao sjetiti kada je neki skijaš s 30. mjesta doskijao do postolja.

Video: Danijel Popek

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika