07.01.2011. / 14:51

Autor: Hina

Američki sud donio odluku: Harry Potter nije plagijat

Ostavština pokojnog autora Adriana Jacobsa tvrdila je u tužbi da je Rowling u knjizi "Harry Potter i plameni pehar", četvrtom nastavku serije o malom čarobnjaku, kopirala Jacobsovu knjigu "Čarobnjak Willy"

J.K. RowlingJ.K. RowlingAmerički sudac u četvrtak je odbacio tužbu za plagijat protiv J.K. Rowling, autorice knjiga o Harryju Potteru.

Ostavština pokojnog autora Adriana Jacobsa tvrdila je u tužbi da je Rowling u knjizi "Harry Potter i plameni pehar", četvrtom nastavku serije o malom čarobnjaku, kopirala Jacobsovu knjigu "Čarobnjak Willy".

Upravitelj Jacobsove ostavštine izjavio je da su fabule četvrtog i sedmog nastavka svjetski poznate serije, na kojima je Rowling zaradila više milijuna američkih dolara, kopirale dijelove priče iz "Čarobnjaka Willyja", uključujući čarobnjačku borbu. Također je tvrdio da je Rowling preuzela i ideju putovanja čarobnjaka u vlakovima.

Scholastic Corp., američki izdavač knjiga o Harryju Potteru, pozdravio je odluku suda.

"Brza sudska odluka o odbacivanju tužbe potvrđuje naše stajalište da je apsurdno uspoređivati čarobnjaka Willyja s Harryjem Potterom", priopćila je izdavačka tvrtka.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika