07.01.2011. / 19:20

Autor: Nacional.hr

Procurila informacija: Facebook izlazi na burzu u proljeće 2012.?

Analitičari su nagađali kako je dobit u 2009. premašila pola milijarde dolara, a prihodi su vjerojatno iznosili oko 1,15 milijardi eura

Mark ZuckerbergMark ZuckerbergNajveća svjetska društvena mreža, Facebook, već dugo priprema svoju inicijalnu javnu ponudu i izlazak na burzu. Tvrtka čija se vrijednost procjenjuje na 50 milijardi dolara pokušava tempirati "izlazak pred ulagače" kako bi iskoristila najviše što može od tržišta. No, čini se da su ipak promijenili planove.

Prema američkim medijima, Facebook će morati poštivati pravilo "500 dioničara". Točnije, tvrtka koja ima preko 500 dioničara po američkim zakonima mora javno objaviti svoje financijske podatke najkasnije 120 dana po završetku fiskalne godine. Za Facebook to pada u travnju 2012. godine, naravno ukoliko Facebook prijeđe tu magičnu brojku od 500 dioničara.

Zanimljivo je da Facebook do sad nije objavljivao svoja financijska izvješća. Analitičari nagađaju kako je dobit u 2010. premašila pola milijarde dolara, a prihodi su vjerojatno iznosili oko 1,15 milijardi eura.

No, neki upozoravaju kako bi Facebook mogao pokrenuti novi balon na tržištu, poput onog s kraja 90-ih godina kada je cijeli niz internetskih tvrtki propao jer im je procjenjena vrijednost bila višestruko veća od realne vrijednosti.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika