10.01.2011. / 21:31

Autor: Hina

Orco grupa: Poslovno okruženje u Hrvatskoj se sve više pogoršava

Umjesto da potiče privatne investicije, Hrvatski fond za privatizaciju ignorirao je sve pokušaje Orco grupe da ostvari potencijal razvoja Sunčanog Hvara, poručuju iz Orco grupe

Jean-Francois OttJean-Francois OttOrco grupa izrazila je danas oprezan optimizam u vezi poziva potpredsjednika hrvatske vlade i predsjednika Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju Petra Čobankovića za sastanak s dužnosnicima te kompanije, istaknuvši da bi željela izbjeći međunarodnu arbitražu i razriješiti sve postojeće nesuglasice s vladom.

Orco Property Grupa uzela je u obzir Čobankovićevu izjavu za novinare u petak o tome kako vjeruje da će se za Sunčani Hvar pronaći rješenje, stoji u priopćenju Orco grupe objavljenom danas na Budimpeštanskoj burzi.

Čobanković je tada najavio da će se sastanak održati početkom ovoga tjedna.

Orco je prošli tjedan uputio podnesak hrvatskoj vladi u kojemu upozorava da je to prvi korak ka pokretanja postupka međunarodne arbitraže između te grupacije i hrvatske vlade.

"Dosadašnja iskustva Orco Grupe nažalost su takva da se poslovno okruženje u Hrvatskoj pogoršava, a ne poboljšava", kazala je voditeljica aktivnosti Orco Grupe u Hrvatskoj Marija Hrebac.

"Umjesto da potiče privatne investicije, Hrvatski fond za privatizaciju ignorirao je sve pokušaje Orco grupe da ostvari potencijal razvoja Sunčanog Hvara. Situacije kao što je odbijanje čelnika fonda za privatizaciju da omogući Orcu više od 20 minuta za raspravu prije blokade važnih inicijativa na sastanku dioničara Sunčanog Hvara te privođenje prvog čovjeka Orco Grupe na obavijesni razgovor u policiju nisu znakovi da Vlada pozdravlja strana ulaganja", ističu u Orco Property Grupi.

Orco stoga izražava oprezni optimizam u vezi poziva potpredsjednika hrvatske vlade za sastanak sa dužnosnicima te grupacije.

"Mi bismo željeli izbjeći međunarodnu arbitražu i razriješiti sve postojeće nesuglasice s vladom", kazala je nadalje Hrebac. "S druge strane, tijekom posljednjih mjeseci održali smo brojne sastanke s vladom i dosad nismo od nje dobili nikakav prijedlog koji bi sugerirao promjenu pristupa, što bismo mi doista pozdravili", zaključuje se u priopćenju Orco grupe.

Vezane vijesti

Čobanaković nakon sastanka s Orcom: Vrlo smo blizu rješenja pitanja Sunčanog...

Čobanaković nakon sastanka s Orcom: Vrlo smo blizu rješenja pitanja Sunčanog Hvara

Hrvatska država će sa Orco Grupom zajedno raditi na sadašnjosti i budućnosti hvarske hotelske tvrtke Sunčani Hvar, pregovori oko toga su u tijeku, a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika