11.01.2011. / 14:52

Autor: Nacional.hr

T-Hrvatski Telekom će otpustiti oko 300 zaposlenika

Jedan dio radnika bit će preusmjeren na druge poslove unutar tvrtke, zaposlen kod drugog poslodavca ili poslan na prekvalifikacije ili dokvalifikacije

IlustracijaIlustracijaT-Hrvatski Telekom (T-HT) smanjit će, još ove godine, broj radnika za 4,8 posto ili oko 300 zaposlenika, piše u internetskom priopćenju T-HT-a. Ovo je samo nastavak programa racionalizacije poslovnih procesa, koji je započeo 2008. godine. Jedan dio radnika bit će preusmjeren na druge poslove unutar tvrtke, zaposlen kod drugog poslodavca ili poslan na prekvalifikacije ili dokvalifikacije. Prosječni trošak otpremnine po zaposleniku iznosi oko 350.000 kuna bruto, sredstva za to realizirana su u poslovnim knjigama iz 2009. godine te 2010. godine.

"Ovaj proces T-HT vodi s punom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću. Uz činjenicu da radnici koji su proglašeni viškom, tijekom otkaznog roka ne moraju dolaziti na posao, u trenutku odlaska iz kompanije dobivaju stimulativne otpremnine, a uz navedeno radnicima je na raspolaganju i dodatna skrb u obliku Programa Podrška Plus", navodi se u priopćenju T-HT-a.

Program Podrška Plus omogućava stručnu pomoć otpuštenima najmanje još šest mjeseci nakon odlaska iz tvrtke oko pitanja snalaženja na tržištu rada i ponovnog zapošljavanja. Program zbrinjavanja viška radnika nije se provodio tokom 2010. godine, zbog Sporazuma o socijalnom partnerstvu potpisanog sa sindikatima u studenom 2009. godine. U T-HT-u će ostati zaposlena 5 951 osoba.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 11.01.11. 16:54

Jadna firma! Nemaju novac za place. Govnarska vlada, jos ih stiti, umjesto im dopustiti bezgranicnu konkurenciju na svakom milimetru!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika