12.01.2011. / 09:54

Autor: Nacional.hr

Jednostavna formula: Lakim koracima do vitke linije

Ukoliko ste tijekom proteklih blagdana uspjeli 'zaraditi' nekoliko kilograma viška, nudimo nekoliko jednostavnih savjeta kako ih izgubiti već do kraja ovog mjeseca

Većina žena još uvijek najviše vjeruje rigoroznim dijetama, međutim takvi režimi prehrane uglavnom daju suprotne rezultate.

Ukoliko i vi smatrate da ste tijekom proteklih praznika pretjerali s konzumacijom omiljenih namirnica nudimo nekoliko jednostavnih savjeta kako se u kratkom razdoblju riješiti masnog tkiva. No, bez fizičke ektivnosti na vašem tijelu neće se dogoditi apsolutno nikakve promjene!

Vježbe za ravan trbuh

1. Lezite na leđa. Ruke držite u zraku najmanje trideset centimetara od poda. Noge podignite pod kutom od četrdeset i pet stupnjeva. Desetak puta ih povlačite prema sebi i vraćajte u prvotni položaj. Cijelo vrijeme dišite kroz nos i usta.

2. Kao i u prvoj vježbi, lezite na leđa, ali ovaj put noge približite uz sebe, a pri tome ih držite rukama. Dok podižete ruke izdahnite, a udahnite kada prigrlite noge na koljenima. Vježbu ponovite dvadeset puta.

Vježbe za čvrstu guzu

1. Ovaj put lezite na desni bok i ispružite desnu ruku na koju ćete nasloniti glavu. Lijevu ruku položite ispred grudi s tim da dlan oslonite na pod. Noge moraju biti zategnute, a stopala pod kutom od devedeset stupnjeva. Polako dišite i lijevu nogu podižite pod kutom od četrdeset i pet stupnjeva.

2. Zna se da su čučnjevi jedna od najučinkovitijih vježbi za stražnjicu, bokove i bedra, stoga se uspravite i raširite noge. Trbuh uvucite, a koljena neka budu savijena. Nakon što zauzmete takav stav, lagano se spuštajte u čučanj.

Vježbe za noge

1. Lezite na lijevi bok s tim da se pri tome oslanjate na lijevi lakat. Noge ispružite i podižite desnu nogu u zrak. Nakon osam puta promijneite stranu i istu vježbu ponovite lijevom nogom.

2. Lezite na trbuh, zetegnite noge i pripazite da su vam leđa cijelo vrijeme uspravna. Naizmjence podižite lijevu i desnu nogu.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika